Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie bekogeld door groep jongeren in Alphen aan den Rijn

Politie bekogeld door groep jongeren in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een groep van zo'n veertig jongeren heeft zondagavond in Alphen aan den Rijn agenten bekogeld met stenen, uitgescholden en beledigd. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van Omroep West.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat jongeren bij winkelcentrum Atlas met fietsen aan het gooien waren. Eenmaal ter plaatse keerden de onruststokers zich tegen de agenten. Ook werd een prullenbak bij het winkelcentrum in brand gestoken. Uiteindelijk keerde de rust rond 23.00 uur weer terug.

Niemand raakte gewond bij het incident en er is niemand aangehouden omdat het nog onduidelijk is wie er verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het geweld. De politie bekijkt momenteel camerabeelden.

Meer uit Binnenland

Alle UvA-locaties openen donderdag deuren na tweedaagse sluiting

AMSTERDAM (ANP) - De locaties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) openen donderdag hun deuren weer, na een tweedaagse sluiting. Dat maakte Geert ten Dam, voorzitster van het College van Bestuur (CvB) woensdagochtend bekend.

33 minuten geleden
Ministerie en ProRail willen aan de slag met rapport van OVV

VOORSCHOTEN (ANP) - Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) en spoorbeheerder ProRail zeggen aan de slag te gaan met het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het treinongeluk in Voorschoten. In dat rapport concludeert de OVV dat er onvoldoende aandacht is voor de veiligheid bij werk aan het spoor.

57 minuten geleden
Politie schrijft 6000 minder boetes uit in actieweek

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft in de eerste week van acties voor een structureel vroegpensioen ruim 6000 bekeuringen minder uitgeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt politievakbond ACP.

1 uur geleden
FNV noemt inspectierapport schokkend en eist actie universiteiten

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV eist "concrete maatregelen" van universiteiten om de te hoge werkdruk tegen te gaan en de sociale veiligheid te verbeteren. De bond vindt dat het hiermee "droevig gesteld" is. "Dit kan zo niet langer", vindt FNV-bestuurder Bernard Koekoek.

1 uur geleden
OVV: onvoldoende aandacht voor veiligheid bij werk aan spoor

VOORSCHOTEN (ANP) - Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te veel aandacht voor het laten doorgaan van het treinverkeer, en te weinig oog voor de veiligheid. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een rapport over het treinongeval bij Voorschoten van april vorig jaar.

1 uur geleden
Rietveld Schröderhuis viert eeuwfeest met festiviteiten

UTRECHT (ANP) - Het monumentale Rietveld Schröderhuis in Utrecht bestaat honderd jaar en die mijlpaal gaat het Centraal Museum de komende honderd dagen vieren, tot aan de verjaardag van de initiatiefnemer Truus Schröder. De wereldberoemde meubelmaker en architect Gerrit Rietveld heeft het vooruitstrevende woonhuis ontworpen, in samenspraak met opdrachtgever Schröder.

6 uur geleden
Staatssecretaris: begrip voor uitstel concerten Israëlische groep

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Fleur Gräper van Cultuur en Media heeft begrip voor de beslissing van Het Koninklijk Concertgebouw om twee concerten van de Israëlische muziekgroep Jerusalem Quartet uit te stellen. Het Concertgebouw kwam tot dat besluit om "aangekondigde demonstraties en de recente ontwikkelingen rond protesten in Amsterdam". Het Concertgebouw wil zo "de veiligheid van onze medewerkers, bezoekers en musici garanderen".

9 uur geleden