Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie bekeek mogelijkheden tot samenwerking met pedojagers

Politie bekeek mogelijkheden tot samenwerking met pedojagers

ARNHEM (ANP) - De afgelopen tijd is gekeken of er een vorm van samenwerking met pedojagers mogelijk was, maar dat is niet het geval. Dat zegt een politiewoordvoerder vrijdag in aanvulling op een bericht in het AD.

In die krant riepen hoofdofficier John Lucas van het Landelijk Parket en politiechef in Oost-Nederland Oscar Dros, beiden verantwoordelijk voor de portefeuille burgeropsporing in Nederland, burgers op te stoppen met de jacht op kindermisbruikers. Donderdag bleek de dood van een 73-jarige Arnhemmer het gevolg van pedohunting en Dros stelt te vrezen dat er meer doden vallen. De krant meldt daarbij dat politie en het Openbaar Ministerie deze week hebben besloten elke vorm van samenwerking in de ban te doen.

Volgens de politiewoordvoerder is de afgelopen weken gekeken of er vormen denkbaar zijn waarin tot samenwerking kan worden gekomen. "Vanuit burgeropsporing kijken we er veel breder naar. Er zijn op dat vlak allerlei fenomenen, zoals mensen die bij fietsendiefstal de eigen fiets opsporen. Daarin zien we zeker mogelijkheden tot samenwerking."

Emoties

Maar bij pedojagen komen zoveel emoties kijken, dat al snel rechten van andere burgers geschonden dreigen te worden, aldus de zegsman. "Wij zien geen mogelijkheid tot samenwerkingsverbanden waarbij bijvoorbeeld afspraken kunnen worden gemaakt over dat wij mensen opwachten."

Op de vraag of dit betekent dat de politie dan ook niets doet met meldingen van pedojagers, zegt de woordvoerder: "We roepen nu pedohunters op te stoppen met pedojagen. Maar in zijn algemeenheid geldt dat als er mensen zijn met vermoedens van kindermisbruik, we ze oproepen dit altijd bij ons te melden."

Meer uit Binnenland

Explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Volgens de politie raakte niemand gewond. Een verdachte is weggerend richting de Batavierenstraat in het centrum van de stad; die was donker gekleed en had een capuchon op.

2 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

7 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

8 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

11 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

13 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

13 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

13 uur geleden