Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie behandelt dinsdag geen asielaanvragen als onderdeel actie

Politie behandelt dinsdag geen asielaanvragen als onderdeel actie

BAARN (ANP) - Politiemedewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) op de locaties in Ter Apel en Budel nemen komende dinsdag geen asielaanvragen in behandeling. Ze sluiten zich aan bij de acties voor een structureel vroegpensioen, meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC).

Komende dinsdag sluiten politiebureaus voor de derde keer voor 24 uur de deuren voor publiek. Door deze actie van de politievakbonden uit onvrede met het uitblijven van een nieuwe regeling voor vervroegde uittreding kan dan geen aangifte worden gedaan. Ook kunnen er geen documenten worden afgegeven. De nadruk van de sluitingen ligt dit keer op de AVIM-locaties, aldus het actiecentrum.

De AVIM doet onderzoek naar de identiteit en de verblijfsrechtelijke status van vreemdelingen en onderzoekt grootschaliger criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel en identiteitsfraude. De sluiting dinsdag betekent dat politiemedewerkers van de AVIM in Ter Apel en Budel geen asielaanvragen in behandeling nemen, maar achter gesloten deuren zijn zij wel aan het werk, meldt het actiecentrum. "Alleen richten zij zich dan op andere belangrijke taken."

De acties moeten politici en werkgevers ervan overtuigen dat politiemensen een mentaal en fysiek zwaar beroep uitoefenen, stelt het actiecentrum. "Dat besef lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Daarmee wordt blijkbaar ook niet de noodzaak gevoeld om mensen eerder te laten stoppen met werken."

Meer uit Binnenland

Een derde van Nederlanders wil wolf niet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Een op de drie Nederlanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort. Vooral inwoners van Drenthe en Flevoland zijn tegen de aanwezigheid van de wolf. Dit concluderen Kieskompas en het ANP op basis van een enquĂȘte die bijna 15.000 Nederlanders hebben ingevuld.

1 uur geleden
Hinder door anderhalve maand werk aan A10 bij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van zaterdag 20 juli tot maandag 9 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A10 Noord bij Amsterdam. Dat levert hinder op voor de weggebruikers, want de extra reistijd kan op drukke momenten oplopen van een half uur tot een uur.

2 uur geleden
Deelnemers Pride Walk lopen route door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt de jaarlijkse Pride Walk gehouden. Met deze feestelijke demonstratie, die wordt gezien als de aftrap van de pride in Amsterdam, wordt elk jaar aandacht gevraagd voor gelijke rechten van lhbtiq+'ers wereldwijd.

4 uur geleden
Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

4 uur geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

11 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

13 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

14 uur geleden