Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie arresteert in Londen 32 demonstranten tegen lockdown

Politie arresteert in Londen 32 demonstranten tegen lockdown

LONDEN (ANP/DPA/RTR) - De Londense politie heeft zaterdag in het centrum van de stad 32 personen gearresteerd tijdens een demonstratie tegen vaccinatie en corona-maatregelen, zoals afstand houden en mondkapjes dragen. Een groot aantal actievoerders weigerde Trafalgar Square te verlaten toen ze daartoe werden gemaand. Dat leidde tot "bakken vijandigheid en gewelddadigheden tegen agenten", schetste een politiecoördinator de situatie.

Twee politiemensen raakten lichtgewond. De arrestanten moeten rekening houden met aanklachten wegens gewelddadige ordeverstoring, bedreiging en overtreding van de corona-regels. "We zitten midden in een publieke gezondheidscrisis en bijeenkomsten van veel mensen, zoals deze betoging, brengt anderen in gevaar", aldus hoofdinspecteur Emma Richards.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Poetin verwerpt kritiek Trump op familie Biden

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Poetin ziet niets strafbaars in de vroegere activiteiten van de Democratische president Joe Biden en diens zoon Hunter in Oekraïne en Rusland. President Trump beschuldigt Hunter Biden van corruptie en stelt dat Joe Biden via zijn zoon 3,5 miljoen dollar aan Russische giften heeft aangenomen.

13 minuten geleden
Frankrijk roept moslimlanden op boycot te stoppen

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk heeft landen in het Midden-Oosten opgeroepen een einde te maken aan boycotacties tegen Franse producten. In Qatar en Koeweit hebben diverse winkelbedrijven besloten Franse artikelen in de ban te doen. Ze zijn boos over de opstelling van de Franse regering in de nasleep van de moord op leraar Samuel Paty, die werd onthoofd omdat hij in zijn les over de vrijheid van meningsuiting Mohammed-cartoons had laten zien.

2 uur geleden
Erdogan trotseert sanctiedreiging VS om raketten

MALATYA (ANP/AFP) - De Turkse president Erdogan heeft lak aan sancties die de Verenigde Staten mogelijk opleggen vanwege het testen van het omstreden Russische raketafweersysteem S-400. "Wat je sancties ook zijn, aarzel niet om ze toe te passen", zei hij zondag in een toespraak die op televisie werd uitgezonden.

4 uur geleden
Spaanse premier Sánchez kondigt noodtoestand om corona af tot mei

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zondag een nieuwe noodtoestand afgekondigd in een poging de stijgende coronavirusinfecties te beteugelen.

5 uur geleden
Wit-Russen weer massaal de straat op tegen Loekasjenko

MINSK (ANP) - Wit-Russische demonstranten overspoelden zondag opnieuw de straten van de hoofdstad Minsk om te protesteren tegen de omstreden leider Aleksandr Loekasjenko. Het is de laatste dag van een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko om af te treden na maanden van massale protesten.

6 uur geleden
Duits gezondheidsinstituut bekogeld met molotovcocktails

BERLIJN (ANP/DPA) - Onbekende aanvallers hebben molotovcocktails gegooid naar het gebouw van het Robert Koch Instituut in Berlijn, de Duitse evenknie van het RIVM. Een beveiliger kon het vuur snel blussen en niemand is gewond geraakt. Uiteindelijk sneuvelde alleen een raam. De daders zijn ontsnapt.

6 uur geleden
EU noemt uitspraken Erdogan over Macron onacceptabel

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de Franse president Emmanuel Macron als "onacceptabel" veroordeeld. Borrell riep Turkije in berichten op Twitter op "te stoppen met deze gevaarlijke neerwaartse spiraal van confrontatie".

6 uur geleden