Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie Amsterdam vindt drugs en 4 ton cash na controle bakfiets

Politie Amsterdam vindt drugs en 4 ton cash na controle bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Een controle van een man op een bakfiets omdat hij door een rood stoplicht reed, heeft in Amsterdam geleid tot de vondst van een flinke hoeveelheid hennep en zo'n 400.000 euro aan contant geld. Twee mannen van 46 en 47 uit Amsterdam zijn aangehouden voor handel in verdovende middelen.

Agenten zagen op vrijdag 20 mei de 46-jarige man op zijn elektrische bakfiets door rood rijden, meldt de politie donderdag. Ze zetten hem aan de kant en vroegen of ze in zijn afgedekte bakfiets mochten kijken. Daarin vonden ze een tas met een grote hoeveelheid hennep en voorgedraaide joints. De fietser werd daarop aangehouden.

Politiemensen in burger hielden vervolgens de woning van de man in de gaten en zagen al gauw een man naar buiten komen met meerdere grote tassen. Toen de agenten een henneplucht roken, besloten ze hem te controleren en troffen ze eveneens een flinke hoeveelheid hennep en joints aan. Nadat ook deze man was aangehouden, werd de woning doorzocht. Hier lagen nog meer softdrugs en enkele duizenden euro's aan contant geld. Op een ondergelegen balkon zag de politie vervolgens nog een grote tas. Aangezien het vermoeden bestond dat die naar beneden was gegooid, werd deze gecontroleerd. In de tas zat nog eens bijna 4 ton aan cash.

De mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, zo besliste de raadkamer van de rechtbank begin deze week. Ze blijven nog wel verdachte.

Meer uit Binnenland

Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

56 minuten geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

4 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

5 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

6 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

8 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

10 uur geleden