Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie: aantal meldingen grensoverschrijdend gedrag tijdens F1

Politie: aantal meldingen grensoverschrijdend gedrag tijdens F1

ZANDVOORT (ANP) - Bij de politie is een aantal meldingen binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag tijdens de Formule 1 afgelopen weekend in Zandvoort. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Vooralsnog zijn er geen aangiftes gedaan.

Hoeveel meldingen bij de politie binnen zijn gekomen, kon de woordvoerder niet zeggen. Wel zegt hij dat wordt gekeken of de meldingen strafrechtelijk kunnen worden opgepakt. Dat zou dan moeten leiden tot een aangifte, maar daarvan is vooralsnog geen sprake. Daarnaast deelt de politie informatie over de meldingen met de organisatie van de Dutch Grand Prix, zodat die kan kijken hoe dit soort incidenten volgend jaar kan worden voorkomen, aldus de zegsman.

Ondertussen blijven bij de fanclub Formule 1 Vrouwen meldingen binnenkomen van vrouwen die afgelopen weekend tijdens de race op het circuit zijn lastiggevallen, zegt oprichter Svenja Tillemans. "Daar komt nog geen eind aan, helaas." Dinsdag sprak Tillemans al van tientallen vrouwen die zich hebben gemeld, woensdag heeft ze het wederom over meldingen van tientallen vrouwen. Verder zegt zij dat een aantal vrouwen aangifte gaat doen. Die zouden daarvoor deze en volgende week afspraken hebben staan.

Ook bij het circuit zijn inmiddels meer meldingen over grensoverschrijdend gedrag binnengekomen, zegt een woordvoerder. Het circuit communiceerde over een speciaal telefoonnummer waar vrouwen zich konden melden. Maandagavond was er nog sprake van één binnengekomen melding. "Elke melding is er een teveel", aldus de woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Kritiek Onderwijsinspectie op aanpak sociale veiligheid TU Delft

DEN HAAG/DELFT (ANP) - De Inspectie van het Onderwijs vindt dat de TU Delft te weinig doet voor sociale veiligheid van zijn medewerkers. De zorg voor de werknemers "wordt verwaarloosd", en dat leidt tot een "verhoogd risico op sociale onveiligheid voor alle medewerkers", concludeert de inspectie. De TU Delft is het niet eens met de kritiek en noemt het onderzoek van de inspectie ondeugdelijk.

42 minuten geleden
Hele week minder dan 2000 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - In totaal 1982 asielzoekers hebben de nacht van donderdag op vrijdag doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daarmee is het maximum van 2000 al een hele week niet overschreden.

1 uur geleden
Nu al kans op tekenbeet door hoge temperaturen

WAGENINGEN (ANP) - Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen februarimaand, is de teek al uit winterrust gekomen. Op de website Tekenradar.nl zijn al tientallen meldingen van tekenbeten binnengekomen. Ook zijn er al meldingen van de ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt overgebracht. Normaal is het bloedzuigertje in februari nog niet actief.

1 uur geleden
Sla gegevens niet zomaar op in VS, waarschuwt Van Huffelen

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven en overheden moeten goed nadenken over de risico's voordat ze hun gegevens opslaan op een harde schijf van een Amerikaans bedrijf, waarschuwt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering). Ze reageert daarmee op een kritisch rapport van het Instituut Clingendael, in opdracht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De onderzoekers maken zich zorgen over wetten die Amerikaanse bedrijven verplichten om gegevens over te dragen aan hun overheid als hierom wordt gevraagd, ook als die in een ander land zijn opgeslagen.

1 uur geleden
OM Amsterdam weet niets van verblijf in cel van Promes in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een verblijf in de cel in Dubai van voetballer Quincy Promes. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag desgevraagd weten. Volgens het OM was er al eerder sprake van soortgelijke geruchten, maar ook toen kon niet worden vastgesteld dat Promes in Dubai zou worden vastgehouden.

2 uur geleden
CBS: meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar terug

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar eerder. Ook het aantal mensen dat vorig jaar aangaf slachtoffer te zijn geweest van traditionele criminaliteit (geweld, diefstal, inbraak, vernielingen) is voor het eerst sinds 2021 weer toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2023.

2 uur geleden
Schip dat vastzat onder Rotterdamse brug weer los

ROTTERDAM (ANP) - De schade aan de Willemsbrug in Rotterdam valt mee nadat vrijdagochtend een containerschip tegen de brug aanvoer en vast kwam te zitten. Niemand raakte gewond, meldt de veiligheidsregio.

2 uur geleden