Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politie: 13-jarige Sedar werd onschuldig slachtoffer van ripdeal

Politie: 13-jarige Sedar werd onschuldig slachtoffer van ripdeal

ROTTERDAM (ANP) - Het coldcaseteam dat onderzoek doet naar de dood van de 13-jarige Sedar Soares gaat ervan uit dat hij per abuis en onschuldig het slachtoffer werd van een ripdeal. De tiener kwam in 2003 om het leven nadat hij was geraakt door een kogel. Hij was toen met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation.

Lang werd gedacht dat Sedar doodgeschoten werd omdat hij sneeuwballen naar een automobilist zou hebben gegooid. Het coldcaseteam trekt nu dus een andere conclusie. "De politie kan niet anders dan de verdrietige conclusie trekken dat Sedar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was."

Sedar en zijn vrienden waren op 1 februari op het met sneeuw bedekte parkeerdek van metrostation Slinge aan het spelen. Vanaf de straat daaronder werd er geschoten, waarna de 13-jarige jongen volgens de politie geraakt werd door een verdwaalde kogel. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis.

Nieuwe informatie

Het coldcaseteam heeft in 2020 opnieuw aandacht gevraagd voor de zaak. Sindsdien hebben meerdere getuigen zich gemeld met nieuwe informatie. "De combinatie van de eerdere onderzoeksbevindingen en de nieuwe verklaringen van getuigen leidt ertoe dat het coldcaseteam nu uitgaat van een nieuw scenario", luidt een verklaring. "Het onderzoek richt zich vanaf nu ook volledig op dit scenario."

De politie is nu op zoek naar meer getuigen, ook mensen die mogelijk al eerder hun verhaal hebben gedaan. "Wij realiseren ons dat er redenen zijn waarom mensen destijds wellicht niet hun (volledige) verhaal hebben gedaan. De hoop is dat de omstandigheden voor deze mensen inmiddels ook zijn veranderd, waardoor zij hun verhaal nu wel bij ons willen doen."

Voor de gouden tip is 40.000 euro uitgeloofd. Er is ook een anonieme tiplijn geopend. Er zijn volgens de politie sterke aanwijzingen dat binnen de Antilliaanse gemeenschap meer kennis is over de zaak.

Meer uit Binnenland

Duitse klimaatactivisten willen zich aansluiten bij blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - De aanhangers van klimaatgroep Extinction Rebellion die dagelijks de snelweg A12 in Den Haag blokkeren, krijgen mogelijk versterking van een radicalere groep uit Duitsland Letzte Generation. Die wil met ongeveer honderd mensen naar Den Haag komen om zaterdag en zondag mee te doen met de verkeersblokkade.

1 uur geleden
Trans Zorg Nu demonstreert 17 uur lang voor Radboudumc

NIJMEGEN (ANP) - Demonstranten staan zaterdag van 07.00 uur in de ochtend tot 00.00 uur in de avond op het Geert Grooteplein Zuid in Nijmegen, voor de ingang van het Radboudumc. Daar voeren ze actie tegen de lange wachtlijsten in de transgenderzorg.

1 uur geleden
Explosief gevonden in woning in Leeuwarden, huizen ontruimd

LEEUWARDEN (ANP) - In een woning aan de Woudstraat in Leeuwarden is vrijdagavond een explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de bom veiliggesteld en neemt die mee, meldt een woordvoerder van de politie. Hij verwacht dat bewoners van omliggende huizen, die waren ontruimd, snel kunnen terugkeren.

3 uur geleden
Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

6 uur geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

9 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

10 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

10 uur geleden