Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politicus gearresteerd om moord op lokale journalist in Las Vegas

Politicus gearresteerd om moord op lokale journalist in Las Vegas

LAS VEGAS (ANP) - De politie van de Amerikaanse stad Las Vegas heeft een lokale politicus gearresteerd op verdenking van moord op een journalist die voor de krant Las Vegas Review-Journal schreef. De politicus, de 45-jarige Democraat John Telles, was maandenlang het onderwerp van onderzoeksverhalen van de verslaggever, de 69-jarige Jeff German. German werd vrijdag dood aangetroffen vlak buiten zijn huis. Hij was meerdere malen gestoken.

German had een reeks artikelen geschreven over vermeend wangedrag van Telles, een wethouder in Clark County waar Las Vegas onder valt. De verhalen bevatten klachten tegen Telles over pesten, vriendjespolitiek en andere misdragingen bij een lokaal overheidskantoor dat de eigendommen beheert van mensen die zonder testament sterven. Volgens lokale media droegen Germans verhalen bij aan de verkiezingsnederlaag van Telles in de Democratische voorverkiezingen in juni.

In de weken voorafgaand aan zijn dood was German bezig met een mogelijk vervolgverhaal over Telles. German had daarvoor inzage verzocht in e-mails en sms-berichten tussen Telles en drie andere lokale functionarissen, onder wie ene Roberta Lee-Kennett, een "ondergeschikt staflid" met wie Telles een "ongepaste relatie" zou hebben onderhouden, aldus de Las Vegas Review-Journal.

De politie had eerder beelden vrijgegeven van hun hoofdverdachte, een man met een brede strohoed en een lang oranje shirt. Ook had ze beelden verspreid van een kastanjebruin voertuig dat vermoedelijk verband hield met de moord. Die informatie leidde tot de arrestatie van Telles. De wethouder, die na zijn verkiezingsnederlaag niet herkozen kan worden, verschijnt donderdagmiddag (lokale tijd) voor de rechtbank, zo blijkt uit het gevangenisregister van Clark County.

Meer uit Buitenland

Leger Israël roept ultraorthodoxe Joden op voor dienstplicht

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger heeft leden van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap opgeroepen voor de dienstplicht. Het gaat om een eerste groep van duizend mannen, de komende weken gevolgd door nog eens 2000. De oproep is bedoeld om de gelederen van het leger te versterken, nu Israël oorlog voert in de Gazastrook.

2 uur geleden
Opperrechters Bangladesh geven enig gehoor aan massale protesten

DHAKA (ANP/AFP) - Het hooggerechtshof van Bangladesh heeft tot op zekere hoogte gehoor gegeven aan de betogers tegen een oud quotasysteem voor het toebedelen van banen bij de overheid. Afgelopen week barstten in heel het land felle en gewelddadige protesten los tegen het in 2018 afgeschafte oude stelsel, omdat het door de rechterlijke macht weer in ere leek te worden hersteld.

3 uur geleden
Premier Netanyahu ontmoet president Biden dinsdag in Washington

TEL AVIV (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoet dinsdagmiddag in Washington de Amerikaanse president Joe Biden, meldt de Israëlische regering. Eerder waren er berichten dat de ontmoeting maandag zou zijn, maar Netanyahu vertrekt maandag naar de VS. Woensdag spreekt hij het Amerikaanse Congres (parlement) toe over zijn oorlog in de Gazastrook.

4 uur geleden
Sanaa: doden en tientallen gewonden bij luchtaanval Israël

SANAA (ANP/RTR) - Medische hulpdiensten in het door de Houthi's beheerste deel van Jemen melden zes doden en meer dan tachtig gewonden als gevolg van de Israëlische luchtaanval op de havenstad Hodeidah aan de Rode Zee. Israël heeft de stad zaterdag gebombardeerd na een raketaanval van de Houthi's op Tel Aviv waar een dode en meerdere gewonden bij vielen.

5 uur geleden
Veel wateroverlast en schade na heftig onweer in Frankrijk

MEURES/CHAUMONT (ANP) - Het Franse noordoostelijke departement Haute-Marne is zaterdagavond en de daarop volgende nacht getroffen door hevig onweer. Er viel volgens Franse media per uur tien keer meer regen dan normaal voor onweersbuien in de zomer. Vijf mensen zijn voor behandeling naar ziekenhuizen gebracht. De meesten hadden onderkoelingsverschijnselen. De schade die door de wateroverlast is veroorzaakt, is volgens de media aanzienlijk.

7 uur geleden
Israël onderschept raket uit Jemen boven de Rode Zee

EILAT/SANAA (ANP/RTR) - Israël zegt zondagochtend een raket te hebben onderschept die vanuit Jemen was afgevuurd. De raket koerste volgens het Israëlische leger af op de zuidelijke kustplaats Eilat, maar werd neergehaald voordat die het Israëlische luchtruim binnenkwam. De beweging van de Houthi's die grote delen van Jemen beheerst, heeft bevestigd de ze Eilat weer met raketten heeft bestookt.

10 uur geleden
Trump vraagt zich in interview af hoe aanslagpleger op dak kwam

GRAND RAPIDS (ANP) - Oud-president Donald Trump is voor de aanslag vorige week niet gewaarschuwd dat er een veiligheidsprobleem was bij zijn campagnebijeenkomst in Pennsylvania. In een interview met Fox News had Trump het zaterdagavond over een fout, maar was hij niet specifiek over wie er volgens hem dan de mist in is gegaan.

12 uur geleden