Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politici prijzen Ploumen om haar betrokkenheid bij mensen

Politici prijzen Ploumen om haar betrokkenheid bij mensen

DEN HAAG (ANP) - Het besluit van PvdA-leider Lilianne Ploumen om per direct uit de landelijke politiek te stappen, leidt tot veel reacties. De PvdA-site was al snel overbelast en de reacties stroomden binnen op Twitter. Collega-politici roemen Ploumen vooral om haar bevlogenheid en betrokkenheid bij mensen.

Voor premier Mark Rutte komt het afscheid van Ploumen van de landelijke politiek onverwacht. "Groot respect voor haar integere besluit en de overtuiging waarmee zij politiek bedreef. Ik bewaar de beste herinneringen aan onze samenwerking in kabinet-Rutte II en daarna. Ik wens haar alle goeds." Ploumen was destijds minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans twittert: "Lieve @PloumenLilianne, wat een besluit. En wat een mooie brief. Ik ga je missen hier in Den Haag. In het debat waar we stevig discussieerden, maar nog veel meer op al die momenten buiten het debat."

Waardig afscheid

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte: "Bijzonder krachtige brief van Lilianne Ploumen, die een strijder is en blijft voor de progressieve zaak. Het vergt moed om dit zo te doen. Lilianne, bedankt voor de samenwerking, in het bijzonder bij ons gezamenlijk initiatief voor modernisering van de abortuswet!"

D66-leider Sigrid Kaag vindt dat Ploumen "op een waardige manier afscheid neemt van de politiek. Haar vertrek uit de Kamer is een verlies voor progressief Nederland. Lilianne, het ga je goed!"

Respect

CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma heeft "veel respect voor het eerlijke en moedige besluit" van Ploumen. "We zullen haar oprechte bevlogenheid en betrokkenheid bij mensen gaan missen. Ik wens haar alle goeds."

Ook DENK-leider Farid Azarkan reageert meteen: "respect voor de moeilijke keuze" die ze heeft gemaakt. "Dank voor de prettige samenwerking. Het gaat je goed!"

Meer uit Politiek

SP'er Marijnissen wil snel duidelijkheid over verkenning

DEN HAAG (ANP) - De verkenning loopt tot dusver "niet fraai", zei SP-leider Lilian Marijnissen voordat ze binnenging bij verkenner Ronald Plasterk. "Ik hoop dat er snel stappen gezet kunnen worden." Ze ziet vooral veel discussies tussen partijleiders op X en in de media.

1 uur geleden
Scheidend Tweede Kamerlid Kwint voorzitter nieuwe vechtsportbond

ROTTERDAM (ANP) - Scheidend Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP) wordt voorzitter van de Nederlandse Vechtsportbond (NVB). De nieuwe bond, waarin alle bestaande Nederlandse vechtsportorganisaties voor kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) samenkomen, gaat op 1 januari officieel van start.

1 uur geleden
CDA blijft bij standpunt: in oppositie en niet in kabinet met PVV

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal ziet voor zijn partij geen rol weggelegd in een nieuwe coalitie. Gezien de verkiezingsuitslag past het CDA een rol in de oppositie, vindt hij. Hij wil ook niet in een kabinet met de PVV, ook niet als gedoogpartner, zei Bontenbal na afloop van het gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Bontenbal vindt dat er bij de partijen "die het grootste" zijn geworden "een grote en zware verantwoordelijkheid" ligt op om met elkaar aan tafel te zitten en "tot iets te komen".

1 uur geleden
Cultuursector prijst Uslu voor 'cultuurhart', maar laakt vertrek

AMSTERDAM (ANP) - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu had een "groot hart voor kunst en cultuur". Maar haar vertrek in deze voor de cultuursector roerige periode is "erg jammer". Dat laat bestuurder Boris van der Ham weten namens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP).

3 uur geleden
Verkiezingsuitslagen Rotterdam en Assen aangepast na hertelling

DEN HAAG (ANP) - In Rotterdam en Assen is de uitslag voor de Tweede Kamerverkiezingen aangepast na het hertellen van stemmen. In Rotterdam kregen enkele partijen er stemmen bij, in Assen veranderde alleen de verdeling van stemmen binnen twee partijen.

3 uur geleden
Provincies hebben 300 miljoen euro voor regionaal ov verdeeld

DEN HAAG (ANP) - De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

3 uur geleden
NPO verrast door vertrek Uslu: veel succes

HILVERSUM (ANP) - De NPO is verrast door het nieuws van het vertrek van demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur & Media). Dat laat een woordvoerder donderdag desgevraagd weten. "We horen het nieuws ook zojuist", stelt een zegsman. "Wij wensen Gunay Uslu veel succes bij deze stap."

3 uur geleden