Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politici prijzen Ploumen om haar betrokkenheid bij mensen

Politici prijzen Ploumen om haar betrokkenheid bij mensen

DEN HAAG (ANP) - Het besluit van PvdA-leider Lilianne Ploumen om per direct uit de landelijke politiek te stappen, leidt tot veel reacties. De PvdA-site was al snel overbelast en de reacties stroomden binnen op Twitter. Collega-politici roemen Ploumen vooral om haar bevlogenheid en betrokkenheid bij mensen.

Voor premier Mark Rutte komt het afscheid van Ploumen van de landelijke politiek onverwacht. "Groot respect voor haar integere besluit en de overtuiging waarmee zij politiek bedreef. Ik bewaar de beste herinneringen aan onze samenwerking in kabinet-Rutte II en daarna. Ik wens haar alle goeds." Ploumen was destijds minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans twittert: "Lieve @PloumenLilianne, wat een besluit. En wat een mooie brief. Ik ga je missen hier in Den Haag. In het debat waar we stevig discussieerden, maar nog veel meer op al die momenten buiten het debat."

Waardig afscheid

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte: "Bijzonder krachtige brief van Lilianne Ploumen, die een strijder is en blijft voor de progressieve zaak. Het vergt moed om dit zo te doen. Lilianne, bedankt voor de samenwerking, in het bijzonder bij ons gezamenlijk initiatief voor modernisering van de abortuswet!"

D66-leider Sigrid Kaag vindt dat Ploumen "op een waardige manier afscheid neemt van de politiek. Haar vertrek uit de Kamer is een verlies voor progressief Nederland. Lilianne, het ga je goed!"

Respect

CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma heeft "veel respect voor het eerlijke en moedige besluit" van Ploumen. "We zullen haar oprechte bevlogenheid en betrokkenheid bij mensen gaan missen. Ik wens haar alle goeds."

Ook DENK-leider Farid Azarkan reageert meteen: "respect voor de moeilijke keuze" die ze heeft gemaakt. "Dank voor de prettige samenwerking. Het gaat je goed!"

Meer uit Politiek

Rabobank en ABN AMRO gaan naar stikstofoverleg Remkes

AMSTERDAM (ANP) - Rabobank en ABN AMRO gaan in op de uitnodiging die oud-minister Johan Remkes ze heeft gestuurd voor een gesprek over de stikstofcrisis. Vooral Rabobank heeft een grote rol binnen de Nederlandse agrarische sector, waar veel onrust is door de verwachte inkrimping van de veestapel die nodig is om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen.

1 dag geleden
'Beruchte stikstofkaart' moet van tafel, wil ChristenUnie

DEN HAAG (ANP) - De omstreden stikstofkaart moet van tafel, vindt de ChristenUnie. Samen met VVD en CDA bekritiseert de CU de bemoeienis van Financiƫn rondom de stikstofuitstoot en het geld dat het Rijk beschikbaar stelt voor onder meer de uitkoop van boeren. D66 vindt de verontwaardiging selectief.

1 dag geleden
Rijk gaat bij 'weigergemeenten' bestemming aanpassen voor azc

DEN HAAG (ANP) - Als een gemeente blijft weigeren de bestemming aan te passen van een gebouw dat als asielzoekerscentrum (azc) kan fungeren, gaat het kabinet dat doen. Het kabinet wil liever niet dat het zover komt, maar houdt vanaf nu dit instrument paraat. Dat schrijven staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) en minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
Ook Tweede Kamer bekritiseert 'haastige' coronawet

DEN HAAG (ANP) - Ook diverse Kamerleden hebben zich negatief uitgelaten over het inmiddels fel bekritiseerde wetsvoorstel om coronamaatregelen juridisch te verankeren. Het gaat om een eerste aanpassing van de Wet publieke gezondheid (Wpg), waarmee het kabinet bijvoorbeeld bij een opleving van corona het dragen van mondkapjes weer kan verplichten. Kamerleden vallen zowel over de haast als over de inhoud van het wetsvoorstel.

3 dagen geleden
GroenLinks wil opheldering minister De Jonge over desinformatie

DEN HAAG (ANP) - De GroenLinks-fractie van de Eerste Kamer wil opheldering van minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) over het onjuist informeren van de Eerste Kamer over de Omgevingswet. In antwoorden op Kamervragen in mei stelde De Jonge dat de oplevering van het - voor de uitvoering van de wet cruciale - Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) op schema lag. Dat bleek niet het geval, en het ministerie wist dat.

3 dagen geleden
Ministerie erkent dat permanente coronawet haastklus was

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft minder tijd kunnen nemen dan het eigenlijk wilde voor het opstellen van de nieuwe permanente coronawet. Dat erkent een woordvoerder van zorgminister Ernst Kuipers naar aanleiding van een bericht in Trouw. Daarin klagen gemeenten dat de wet een "haastklus" is geworden waar zij onvoldoende bij zijn betrokken.

4 dagen geleden
Burgemeesters praten opnieuw over opvang vluchtelingen

ARNHEM (ANP) - De opvang van vluchtelingen in Nederland blijft een gespreksonderwerp voor de burgemeesters. Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio heeft het maandagavond weer op de agenda staan.

4 dagen geleden