Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politici geschokt door overlijden Peter R. de Vries

Politici geschokt door overlijden Peter R. de Vries

DEN HAAG (ANP) - Fractieleiders reageren op Twitter geschokt op het overlijden van Peter R. de Vries. Ze prijzen zijn onvermoeibare strijd tegen onrecht en dat zijn moed gemist zal worden.

"Echt zo afschuwelijk", stelt SP-leider Lilian Marijnissen. "Peter R. de Vries streed onvermoeibaar voor mensen die onrecht werd aangedaan. Het is nu aan ons om onverzettelijk de strijd te voeren tegen de misdaad, voor onze rechtsstaat."

PvdA-leider Lilianne Ploumen haalt het levensmotto van De Vries' vader aan: "Liever rechtop sterven, dan op mijn knieën leven". "Peter R. de Vries was een bijzonder mens en een steunpilaar voor velen. Nederland gaat hem intens missen. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe."

Verschrikkelijk nieuws

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren spreekt van "verschrikkelijk nieuws". "De strijd tegen onrecht wordt voortgezet, maar daarbij zal zijn moed enorm gemist worden."

SGP-leider Kees van der Staaij noemt de dood van Peter R. de Vries "intens verdrietig". "Laat het de politieke vastberadenheid temeer versterken, om te strijden voor recht en gerechtigheid."

Moedige strijder

PVV-leider Geert Wilders vindt het "verschrikkelijk verdrietig nieuws. Heel veel sterkte en condoleances voor alle familieleden, vrienden en collega’s. Rust zacht."

GroenLinks-leider Jesse Klaver: "Vandaag verliezen we een moedige strijder tegen onrecht. Een voorbeeld voor velen en een groot verlies voor Nederland. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Dankbaar

Fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie spreekt van "een intens verdrietig bericht". "Heel veel sterkte voor zijn familie en collega’s! Het verlies van deze scherpe journalist maakt pijnlijk duidelijk dat we als rechtsstaat tegenover nietsontziende misdadigers staan in een strijd die we niet mogen verliezen."

JA21-fractieleider Joost Eerdmans: "Altijd strijdbaar, maar dit gevecht was voor hem niet te winnen. Erg verdrietig om te beseffen dat hij niet meer zal terugkeren. Tegelijk dankbaar voor zijn grote inzet voor geweldslachtoffers en zijn rol als breekijzer. Sterkte voor de familie!"

Meer uit Binnenland

Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associëren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

1 uur geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

1 uur geleden
Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

5 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

5 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

5 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

6 uur geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

9 uur geleden