Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polen zet 45 Russische diplomaten uit op verdenking van spionage

Polen zet 45 Russische diplomaten uit op verdenking van spionage

WARSCHAU (ANP/RTR/AFP) - Polen zet 45 Russische diplomaten het land uit op verdenking van spionage. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Mariusz Kaminski, wordt met deze stap "een netwerk van Russische geheime diensten" ontmanteld.

De Russische ambassadeur in Warschau, Sergej Andrejev, werd woensdagochtend ontboden. Na een overleg met de Poolse autoriteiten verklaarde hij tegenover media dat er geen basis is voor de beschuldigingen.

De lijst met namen is opgesteld door de Poolse inlichtingendienst ABW. Die had het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd de diplomaten het land uit te zetten. Rusland zei toen met een tegenactie te komen als de diplomaten daadwerkelijk worden uitgezet, berichtte het Russische persbureau RIA Novosti.

Vorige week werd in Warschau een Poolse staatsburger opgepakt op verdenking van spionage voor Russische geheime diensten. Deze persoon werkte bij de archieven van de burgerlijke stand en had toegang tot nog twee archieven. De verdachte blijft zeker drie maanden vastzitten.

Meer uit Buitenland

Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

49 minuten geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

58 minuten geleden
Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

2 uur geleden
Unanimiteit onder G20 over tweestatenoplossing Israël-Palestina

RIO DE JANEIRO (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de G20-landen zijn vrijwel unaniem dat de Palestijnen naast Israël een eigen land moeten krijgen. Alleen die zogenoemde tweestatenoplossing kan een einde maken aan de Israëlisch-Palestijnse oorlog. Dat zeiden de Braziliaanse minister die gastheer was van een bijeenkomst van de ministers donderdag, en ook buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borrell

2 uur geleden
Doden en gewonden na brand flatgebouw Valencia

VALENCIA (ANP) - Bij een grote brand in een torenflat in Valencia zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen, melden de hulpdiensten in de Spaanse kuststad. De brandweer is ook nog naar negentien vermisten op zoek, melden plaatselijke media op gezag van het gemeentebestuur.

2 uur geleden
Lot van commerciële maanlander onduidelijk

HOUSTON (ANP) - Het is niet duidelijk hoe de landing van een commercieel toestel op het oppervlak van de maan is afgelopen. Ongeveer tien minuten na de geplande aankomst had de lander nog geen teken van leven naar de aarde gestuurd. Er komen wel wat signalen binnen, maar de vluchtleiding weet niet zeker wat die betekenen en onderzoekt wat er aan de hand is.

3 uur geleden
VS komen met nieuwe sancties tegen Rusland

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten komen vrijdag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag bekend.

4 uur geleden