Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polen wil lockdown versoepelen

Polen wil lockdown versoepelen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen gaat vanaf 19 april lockdown-maatregelen versoepelen. Er worden waarschijnlijk eerst beperkingen opgeheven waar winkels nu mee te maken hebben, maakte de regering bekend.

De Poolse autoriteiten hebben tot dusver bij bijna 7000 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus. Zeker 245 patiënten zijn overleden.

De Poolse regering sloot vorige maand de grenzen voor buitenlanders om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook moeten de meeste winkels in elk geval tot 19 april dicht blijven.

Presidentsverkiezingen

Minister Lukasz Szumowski van Volksgezondheid zei op de radio dat economische beperkingen vanaf 19 april geleidelijk worden ingetrokken. Een regeringswoordvoerder stelde dat op woensdag of donderdag wordt besloten over het schrappen van andere maatregelen.

Polen houdt volgende maand ook presidentsverkiezingen. Kiezers moeten vanwege de coronacrisis waarschijnlijk per post stemmen.

Meer uit Buitenland

Vlucht met Assange uit Bangkok vertrokken

BANGKOK (ANP/AFP) - Een vliegtuig met Julian Assange, oprichter van klokkenluidersplatform WikiLeaks, is dinsdagavond plaatselijke tijd (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) uit de Thaise hoofdstad Bangkok vertrokken.

41 minuten geleden
Keniaanse betogers verdreven uit parlementsgebouw

NAIROBI (ANP/RTR) - De Keniaanse politie heeft de betogers die het parlementsgebouw waren binnengedrongen weer verdreven. Agenten gebruikten traangas, een waterkanon en hebben geschoten op de demonstranten. Er zijn zeker vijf doden gevallen.

1 uur geleden
Mensenrechtenhof: Rusland schond mensenrechten op Krim

STRAATSBURG (ANP) - Rusland heeft op het bezette Oekraïense schiereiland de Krim de mensenrechten geschonden, oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het geeft Oekraïne, dat daarover had geklaagd, gelijk.

2 uur geleden
Gewonden in Leipzig bij vechtpartij tussen Kroaten en Italianen

LEIPZIG (ANP) - Na de EK-wedstrijd van Italië en Kroatië in Leipzig zijn bij een vechtpartij tussen voetbalsupporters vier mensen gewond geraakt. Twee groepen kregen ruzie in de nacht van maandag op dinsdag, kennelijk nadat Italiaanse supporters een Kroatische vlag hadden verwijderd in de stad.

2 uur geleden
Zelensky over arrestatiebevelen ICC: gerechtigheid onvermijdelijk

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verwelkomt de arrestatiebevelen van het Internationaal Strafhof (ICC) tegen de Russische legerchef Valeri Gerasimov en de Russische oud-defensieminister Sergej Sjojgoe. "Dit besluit is een duidelijke indicatie dat gerechtigheid voor Russische misdaden tegen Oekraïners onvermijdelijk is", schrijft hij op sociale media.

2 uur geleden
Parlement Kenia bestormd door betogers, dode gemeld

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maatregelen aangekondigd tegen een reeks Europese media in reactie op maatregelen van de EU tegen Russische media. Het ministerie noemt media uit meer dan twintig EU-landen. Deze zullen in Rusland niet meer toegankelijk zijn, net zoals sommige Russische media dat in de EU niet meer zijn.

3 uur geleden
Waakhond: half miljoen Gazanen kampen met catastrofale honger

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer 495.000 Gazanen hebben te maken met "catastrofale honger", meldt de internationale waakhond voor voedselzekerheid (IPC) in een nieuw rapport. Dat is ongeveer 22 procent van de bevolking.

3 uur geleden