Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polen verslaat stuntploeg Saudi-Arabië: 2-0

Polen verslaat stuntploeg Saudi-Arabië: 2-0

AL RAYYAN (ANP) - Polen heeft voorlopig de leiding genomen in groep C op het WK voetbal in Qatar. De ploeg van bondscoach Czeslaw Michniewicz versloeg Saudi-Arabië met 2-0 dankzij doelpunten van Piotr Zielinski, voor de rust, en aanvoerder Robert Lewandowski.

Polen had in het eerste groepsduel met Mexico gelijkgespeeld (0-0), terwijl de Saudi's voor een enorme stunt hadden gezorgd door Argentinië met 2-1 te verslaan. Mexico en Argentinië treffen elkaar zaterdagavond.

Het beste spel, zeker voor rust, kwam van de Saudi's, die bij winst al zeker zouden zijn van een plaats in de achtste finales. De grootste kans was voor Mohamed Kanno, in een fase waarin scheidsrechter Wilton Pereira Sampaio in een tijdsbestek van zes minuten maar liefst vier gele kaarten gaf. Aan de andere kant was Krystian Bielik met een kopbal dichtbij een doelpunt.

In de 39e minuut was het wel raak voor de Polen. Na een voorzet van Matthew Cash en een goede aanname van Lewandowski belandde de bal bij Zielinski, die hard uithaalde: 1-0.

Saudi-Arabië kreeg kort voor rust een strafschop na een licht vergrijp van Krystian Bielik op Saleh Al-Shehri. Aanvoerder Salem Al-Dawsari zag zijn inzet gestopt door Wojciech Szczesny, waarna Mohammed Al-Breik de bal van dichtbij overschoot. Polen kreeg meer ruimte, waarvan eerst Milik (lat) en daarna Lewandowski (paal) niet profiteerden. Maar met zijn eerste WK-doelpunt ooit besliste de Poolse topschutter aller tijden het duel in de 82e minuut alsnog.

Meer uit Voetbal

PSV heeft tegen Sparta genoeg aan gelijkspel voor 25e landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan voor de 25e keer de landstitel in Nederland winnen. Voor de Eindhovenaren volstaat in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel. De aftrap in het uitverkochte Philips-stadion is om 12.15 uur.

3 uur geleden
Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

7 uur geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

8 uur geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

10 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

12 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

12 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

12 uur geleden