Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polen opent meer noodziekenhuizen na versnelling besmettingen

Polen opent meer noodziekenhuizen na versnelling besmettingen

WARSCHAU (ANP) - In Polen worden de komende dagen meer noodziekenhuizen geopend om de "heel grote versnelling" in het aantal coronabesmettingen op te vangen. Op termijn wil de regering het aantal bedden voor coronapatiënten bijna verdubbelen.

Volgens gezondheidsminister Adam Niedzielski is de toename te wijten aan de Britse virusmutatie, die sneller tussen mensen zou overspringen. Momenteel liggen er meer dan 23.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen, van wie er ruim 2300 kunstmatig worden beademd. Niet alleen ouderen, maar ook honderden kinderen worden behandeld.

Zaterdag werden ruim 26.000 nieuwe besmettingen gemeld. De ziekte heeft in het land van 38 miljoen inwoners al bijna 50.000 levens geëist.

Polen hebben sinds zaterdag te maken met een nieuwe landelijke lockdown. Onder meer scholen, hotels, musea en winkelcentra zijn dicht. Vanwege het hoge aantal besmettingen moeten Polen die naar Duitsland gaan vanaf zondag een negatieve coronatest overleggen.

Meer uit Buitenland

Mensen onder het puin na explosie in woongebouw België

ANTWERPEN (ANP) - Een zware explosie heeft een deel van een appartementencomplex verwoest in het Belgische Hoboken, een district van Antwerpen. Omroep VRT bericht dat de brandweer al meerdere mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. De brandweer spreekt over zeker zes gewonden. "We blijven zoeken, maar de instabiliteit maakt het ons lastig."

55 minuten geleden
Weer vrachtschip aangevallen en beschadigd bij Jemen

ADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vrachtschip heeft bij Jemen schade opgelopen door een aanval. De Houthi's hebben de verantwoordelijkheid opgeëist en zeggen met drones en ballistische raketten het schip Tutor te hebben bestookt.

58 minuten geleden
Burgerrechtenorganisatie betwist asieldecreet Biden bij rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een proces aangespannen tegen het nieuwe asieldecreet van de Amerikaanse president Joe Biden. De zaak werd woensdag aanhangig gemaakt bij de federale rechter in Washington, maakte de ACLU bekend.

1 uur geleden
VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

GENÈVE (ANP) - Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

3 uur geleden
G7-top in Italië begint met gesprekken over steun Oekraïne

FASANO (ANP) - De G7-top begint in de Italiaanse regio Apulië met gesprekken over steun aan Oekraïne. De leiders van de lidstaten hopen op een deal over hoe ze de winst op bevroren tegoeden uit Rusland kunnen gebruiken ten gunste van Oekraïne.

3 uur geleden
Protesten in Argentinië om nieuwe hervormingspogingen van Milei

BUENOS AIRES (ANP) - In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn woensdag grote straatprotesten gehouden tegen hervormingen die de uiterst rechtse president Javier Milei wil doorvoeren. In de Argentijnse senaat wordt gedebatteerd over de zogeheten omnibuswet, die in hervormingen voorziet als privatisering van overheidsbedrijven en flexibilisering van de arbeidsmarkt.

5 uur geleden
Hamas spoort VS aan druk uit te oefenen op Israël voor bestand

DOHA (ANP) - Hamas heeft de Verenigde Staten verzocht om hun bondgenoot Israël onder druk te zetten om een ​​permanent staakt-het-vuren in het gebied te aanvaarden, nu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek aan het Midden-Oosten afrondt.

6 uur geleden