Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Polderbaan op Schiphol weer beschikbaar

Polderbaan op Schiphol weer beschikbaar

SCHIPHOL (ANP) - De Polderbaan is weer in gebruik. De meest westelijke start- en landingsbaan op Schiphol was vanaf eind januari buiten gebruik vanwege groot onderhoud.

Bij de grootschalige opknapbeurt is een oppervlakte van 600.000 vierkante meter vernieuwd, waarvoor 150.000 ton nieuw asfalt nodig was. Daarvan is 60 procent van het oude asfalt gerecycled. Verder is er zo'n 70 kilometer aan nieuwe bekabeling aangelegd en zijn 2100 baanlampen vervangen door een duurzamere led-variant.

Eigenlijk zou het werk ruim twee weken geleden al klaar zijn. Maar vanwege vorst in het voorjaar en hevige regenval begin deze maand liepen de werkzaamheden vertraging op.

Door de megaklus heeft de Polderbaan de komende zeven jaar geen groot onderhoud meer nodig, alleen het reguliere jaarlijkse onderhoud.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Grapperhaus: geen beïnvloeding van OM door NCTV

DEN HAAG (ANP) - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft zich de afgelopen jaren niet inhoudelijk bemoeid met individuele strafzaken of het Openbaar Ministerie. Dat stelt minister Ferd Grapperhaus in antwoord op vragen van de Tweede Kamer, naar aanleiding van berichtgeving in NRC eerder dit jaar.

53 minuten geleden
Kamer: veiliger maken spoorwegovergangen gaat te traag

DEN HAAG (ANP) - Het veiliger maken van onbewaakte spoorwegovergangen duurt te lang, vinden partijen in de Tweede Kamer. Ruim een week geleden was er weer een dodelijk ongeluk op een onbewaakte spoorwegovergang, ditmaal bij het Friese dorp Bozum. Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) had eerder al actie toegezegd, maar de Kamer wil snellere stappen zien.

3 uur geleden
'Noodverordening bij ArenA tijdens kampioensfeest was niet nodig'

AMSTERDAM (ANP) - Het beeld dat de autoriteiten hadden voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van Ajax was niet zodanig dat er voor de Johan Cruyff Boulevard en het ArenA-gebied een noodverordening gerechtvaardigd zou zijn geweest. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema geschreven aan de gemeenteraad, na vragen van Diederik Boomsma (CDA), Tjitske Kuiper (ChristenUnie) en Marianne Poot (VVD). Zij wilden opheldering over de duizenden fans die vorige maand bij de Johan Cruijff ArenA een feestje vierden vanwege het kampioenschap van Ajax, ondanks het feit dat dat soort samenkomsten vanwege corona niet is toegestaan.

4 uur geleden
Kamervoorzitter wil in gesprek na brandbrief vrouwenorganisaties

DEN HAAG (ANP) - Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met de vrouwenorganisaties die haar een brandbrief stuurden over grensoverschrijdend gedrag in de Kamer. "Ik neem de signalen serieus en zal de brief goed bestuderen", aldus Bergkamp.

5 uur geleden
Vier mensen hebben waarschijnlijk verkeerd coronavaccin gekregen

ALKMAAR (ANP) - Vier mensen hebben waarschijnlijk het verkeerde vaccin tegen het coronavirus gekregen. Ze zouden Moderna toegediend krijgen, maar waarschijnlijk gaven de vaccineerders ze AstraZeneca. De GGD weet niet wie de vier zijn en benadert daarom alle mensen die rond de tijd van de fout een prik hebben gekregen. Het gaat om bijna driehonderd personen.

5 uur geleden
Kamer wil afschaffing hondenbelasting eerst nog onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - De hondenbelasting die gemeenten mogen heffen, gaat nog niet verdwijnen. De Tweede Kamer stemde dinsdag tegen een motie van Groep-Van Haga, Partij voor de Dieren, PVV en SP om deze belasting uit de wet te halen.

6 uur geleden
137.000 vaccinaties niet geregistreerd door storing bij GGD

BILTHOVEN (ANP) - Door een storing bij de GGD zijn zo'n 137.000 vaccinaties vorige week niet goed geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens de laatste cijfers van het instituut zijn er vorige week 1.530.543 eerste en tweede coronaprikken gezet.

6 uur geleden