Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pogacar wint ook wielerkoers Waalse Pijl

Pogacar wint ook wielerkoers Waalse Pijl

HOEI (ANP) - De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar heeft ook de Waalse Pijl gewonnen. De tweevoudig Tourwinnaar van UAE Team Emirates was zondag al de beste in de Amstel Gold Race. Op de steile Muur van Hoei was hij na 194 kilometer de snelste in de sprint voor de Deen Mattias Skjelmose en de Spanjaard Mikel Landa.

Pogacar mikt zondag ook op winst in Luik-Bastenaken-Luik. Bij de mannen wonnen alleen de Italiaan Davide Rebellin en de Belg Philip Gilbert in hetzelfde jaar de drie zogenoemde Ardenner klassiekers.

De tevredenheid van Skjelmose en Landa na afloop zei veel over de overmacht waarmee Pogacar momenteel rondfietst. In de zes eendaagse wedstrijden waarin hij dit jaar startte was de vierde plaats in Milaan-Sanremo zijn minste resultaat. Ook won de 24-jarige Sloveen de twee rittenkoersen waaraan hij deelnam: de Ruta del Sol en Parijs-Nice. "Je raakt het nooit beu om als eerste de finish te passeren. Ik geniet van de vorm die ik momenteel heb", vertelde hij na zijn nieuwe succes. De ploeg kreeg daarbij alle lof. "Zij maken misschien wel het verschil. Ik krijg een 'boost' als ik zie wat zij voor me doen. En je krijgt ook het idee dat je het moet afmaken omdat anders al het werk voor niets is geweest."

Aanval

Al vroeg was er een kopgroep van acht weggereden van wie er na de voorlaatste doorkomst op de Côte d'Ereffe, zo'n 50 kilometer voor de finish, twee overbleven: de Deen Søren Kragh Andersen en de Duitser Georg Zimmermann. Zij kregen later gezelschap van de Italiaan Samuele Battistella en de Belg Louis Vervaeke, maar het peloton naderde snel.

Het viertal had bij de laatste beklimming van de Côte d'Ereffe nog een halve minuut. Zimmermann was de eerste die vooraan wegviel. Op de Côte de Cherave, de voorlaatste helling, liep de voorsprong snel terug door het werk van de helpers van Pogacar. Alleen Vervaeke bleef nog even uit de greep en soleerde met een marge van amper 10 seconden naar de voet van 'de Muur'.

Pogacar zat klaar voor zijn aanval en Vervaeke zag de groep voorbijdenderen. Met nog 300 meter te gaan versnelde eerst de Fransman Romain Bardet. Pogacar reageerde en reed in een moeite door naar de winst. Het leek zo simpel. "Maar het was superzwaar", bezwoer hij. "Het was lang een nerveuze koers en ik was nog bijna betrokken bij een valpartij."

Meer uit Sport

Van de Zandschulp twijfelt over voortzetten tennisloopbaan

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp twijfelt erover of hij nog wel door wil als proftennisser. De nummer 102 leed maandag op Roland Garros in de openingsronde een roemloze nederlaag tegen de Italiaan Fabio Fognini. Het werd 6-1 6-1 7-5.

8 uur geleden
Carapaz kan olympische titel wegrit niet verdedigen in Parijs

QUITO (ANP/BELGA) - Richard Carapaz kan zijn olympische titel in de wegrit komende zomer niet verdedigen op de Olympische Spelen in Parijs. Hij is niet opgenomen in de Ecuadoraanse selectie, zo maakte de Ecuadoraanse wielerfederatie FEC maandag bekend. Het land mag slechts één renner selecteren voor Parijs.

8 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag in Parijs

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde van Roland Garros een kansloze nederlaag geleden. De nummer 2 van Nederland pakte maar zeven games tegen de Italiaan Fabio Fognini, die 93e staat op de wereldranglijst. Het werd in een uur en 58 minuten 6-1 6-1 7-5.

9 uur geleden
Nederlandse Vechtsportbond mag toetreden tot NOC*NSF

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse Vechtsportbond (NVB) mag toetreden tot NOC*NSF. Dat hebben de leden van de Nederlandse sportkoepel bepaald tijdens de algemene ledenvergadering. De in januari opgerichte bond voor kickboksen, muaythai en mixed martial arts (MMA) is "fier" op de status als aspirant-lid, die voelt als "een blijk van erkenning".

10 uur geleden
Tennisster Sakkari verliest in eerste ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Griekse tennisster Maria Sakkari is al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Ze moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Française Varvara Gracheva. Het werd 3-6 6-4 6-3.

11 uur geleden
Nadal sluit opnieuw niet uit dat hij terugkeert op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal heeft na zijn nederlaag tegen Alexander Zverev in de openingsronde van Roland Garros opnieuw niet uitgesloten dat hij in 2025 terugkeert op Roland Garros. Dat zei de 22-voudig grandslamkampioen in het interview op de baan.

13 uur geleden
Nadal verliest op Roland Garros in drie sets van Zverev

PARIJS (ANP) - Veertienvoudig kampioen Rafael Nadal heeft in de eerste ronde van Roland Garros verloren van Alexander Zverev. Het werd 6-3 7-6 (5) 6-3 voor de nummer 4 van de wereld.

13 uur geleden