Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pogacar wint Italiaanse wielerkoers Tre Valli Varesine

Pogacar wint Italiaanse wielerkoers Tre Valli Varesine

VARESE (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft de Italiaanse wielerkoers Tre Valli Varesine gewonnen. De 24-jarige Sloveen van UAE Team Emirates was na 196 kilometer de de snelste van een groep van zo'n vijftien wielrenners. De Colombiaan Sergio Higuita finishte als tweede, de Spanjaard Alejandro Valverde, bezig aan een van zijn laatste wedstrijden, kwam als derde over de streep. Bauke Mollema werd zevende.

In de finale van de rit,met start in Busto Arsizio en finish in Varese, probeerden tal van renners weg te komen. Sjoerd Bax van Alpecin-Fenix probeerde het en ook de 20-jarige Brit Thomas Gloag van Jumbo-Visma. De Italiaanse routinier Vincenzo Nibali plaatste een aanval met nog 4 kilometer te gaan en de Spanjaard Enric Mas net voor het ingaan van de slotkilometer, maar ze kwamen allemaal niet weg. In de sprint was Pogacar de snelste.

De Sloveen, die vorig jaar in Varese als derde eindigde, volgt op de erelijst de Italiaan Alessandro De Marchi op. Voor Pogacar is het zijn vijftiende zege dit seizoen. Hij won vorige maand nog de GP Montreal.

Meer uit Sport

Swiatek klopt Gauff en staat voor de derde keer in Rome in finale

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich ten koste van Coco Gauff geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg de mondiale nummer 3 na bijna twee uur spelen in twee sets: 6-4 6-3.

7 minuten geleden
Wiebes derde in door valpartij ontsierde massasprint in Burgos

BURGOS (ANP) - Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

38 minuten geleden
Tennistoernooi van Queen's krijgt in 2025 ook vrouwenversie

LONDEN (ANP/RTR) - Het grastoernooi van Queen's in Londen krijgt in 2025 ook een vrouwenversie, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Het WTA 500-tennisevenement wordt een week voor het mannentoernooi gehouden.

1 uur geleden
Alaphilippe wint twaalfde Giro-etappe na lange ontsnapping

FANO (ANP) - Wielrenner Julian Alaphilippe heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Soudal Quick-Step kwam na een lange ontsnapping in de rit van Martinsicuro naar Fano alleen over de streep. Hij had medevluchter Mirco Maestri uit Italië op ruim 11 kilometer van de finish gelost.

1 uur geleden
Tennisser Paul verslaat Hurkacz en bereikt halve finale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Tommy Paul staat in de halve finale van het masterstoernooi van Rome. De Amerikaan versloeg de Pool Hubert Hurkacz in een enerverende wedstrijd met 7-5 3-6 6-3.

2 uur geleden
Vuelta krijgt in 2026 met Monaco weer buitenlands vertrekpunt

MONACO (ANP) - De Spaanse wielerkoers Vuelta start in 2026 weer buiten Spanje. De renners vertrekken tijdens zowel de eerste als tweede etappe vanuit Monaco. Het wordt de zesde keer dat de Ronde van Spanje in het buitenland begint.

4 uur geleden
Tennisser Murray denkt fit genoeg te zijn voor Roland Garros

PARIJS (ANP/AFP) - Andy Murray denkt dat hij fit genoeg is om aan te treden op Roland Garros. De Schotse tennisser komt terug van een enkelblessure.

5 uur geleden