Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pogacar slaat toe in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Pogacar slaat toe in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

CARPEGNA (ANP) - Tadej Pogacar heeft toegeslagen in de koninginnenrit van de Tirreno-Adriatico. De Sloveense wielrenner reed in de zesde etappe iedereen uit het wiel op de steile Monte Carpegna, de laatste beklimming van de 215 kilometer lange rit. De renner van UAE Emirates soleerde vervolgens naar zijn tweede ritwinst en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement van de aansprekende Italiaanse voorjaarsronde.

De winnaar van de Tour de France is het seizoen ijzersterk begonnen. De 23-jarige Pogacar won al de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, de Strade Bianche en stevent nu af op de eindzege in de Tirreno, die zondag eindigt.

Jonas Vingegaard, de Deen in dienst van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, arriveerde in Carpegna als tweede op meer dan een minuut achterstand. De Spanjaard Mikel Landa (Bahrain) finishte direct achter Vingegaard als derde. De Australiër Richie Porte (Ineos) gaf als nummer vier al 1.34 toe. Beste Nederlander was Thymen Arensman, die als tiende binnenkwam op 2.23.

Scherprechter

De Monte Carpegno bleek een echte scherprechter. De renners moesten twee keer over de 6 kilometer lange klim met gemiddeld 9,9 stijgingspercentage, waar in de bermen nog hopen sneeuw lagen. Bij de eerste passage kwam de Amerikaan Quinn Simmons als eerste door. De renner van Trek-Segafredo was een van de vroege vluchters in de koers. Het ging hem vooral om de punten voor de bergtrui, hij hield in de afdaling de benen stil en werd ingelopen.

Een omvangrijke eerste groep begon op 19 kilometer van de finish aan de tweede beklimming van de col. De Belg Remco Evenepoel, die bij de start van de etappe de nummer twee was in het klassement en als belangrijkste uitdager van Pogacar werd gezien, reed toen al op grote achterstand. Landa voerde het tempo op en de groep dunde snel uit, maar de oppermachtige Pogacar kreeg hij er niet af. Integendeel, een stevige versnelling van de Sloveen was genoeg om los te komen en snel in zijn eentje afstand te nemen van de rest. Hij begint zondag aan de slotrit naar San Benedetto del Trento met 1.52 voorsprong op Vingegaard, de nieuwe nummer twee in de tussenstand. Arensman staat zesde op 3.16. Evenepoel is ver weggezakt.

Meer uit Sport

Indonesië organiseert WK turnen in 2025

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen turnen vinden in 2025 plaats in Indonesië. Dat heeft de internationale gymnastiekunie FIG bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd is van 19 tot en met 25 oktober 2025 in Jakarta.

9 minuten geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike mikt met Kooij op succes in Giro

TURIJN (ANP) - Bij zijn eerste grote ronde is Olav Kooij meteen de man om wie het draait bij wielerploeg Visma - Lease a Bike. Door het ontbreken van Wout van Aert moet de 22-jarige sprinter uit Numansdorp vanaf zaterdag voor één of meer successen gaan zorgen in de Giro d'Italia. Met de op het laatste moment opgeroepen Tim van Dijke heeft hij zelfs een extra hulp als het op sprinten aankomt.

15 minuten geleden
Wittmann eerste vrouwelijke coach bij mannen in Duits profvoetbal

INGOLSTADT (ANP/DPA) - Sabrina Wittmann is de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaald voetbal bij de mannen. De 32-jarige Wittmann is aangesteld als hoofdcoach bij FC Ingolstadt, dat uitkomt in de derde Bundesliga.

45 minuten geleden
Reims stuurt vlak voor einde competitie trainer Still weg

REIMS (ANP/RTR) - De Franse voetbalclub Reims heeft drie speelronden voor het einde van het seizoen afscheid genomen van trainer Will Still. Zijn contract met de club uit de Ligue 1 is met wederzijdse instemming per direct beëindigd, meldde de club.

1 uur geleden
Grootste vluchtelingenteam ooit op Olympische Spelen in Parijs

PARIJS/LAUSANNE (ANP) - Het team van vluchtelingen dat deze zomer aan de Olympische Spelen in Parijs meedoet, is groter dan ooit. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) presenteerde in Lausanne een ploeg van 36 sporters uit elf verschillende landen, waaronder Syrië, Soedan, Iran en Afghanistan.

1 uur geleden
Tennisster Rus naar kwartfinale van graveltoernooi Lleida

LLEIDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in het Spaanse Lleida. De als derde geplaatste tennisster versloeg in twee sets Erika Andreeva uit Rusland: 6-4 6-0.

2 uur geleden
Alpine stelt nieuwe technische baas aan na ondermaatse resultaten

PARIJS (ANP) - Het Formule 1-team Alpine heeft een technisch directeur aangesteld in de hoop snel wat vooruitgang te boeken. De Fransman David Sanchez krijgt de technische leiding over de fabriek van de renstal in het Engelse Enstone.

2 uur geleden