Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pogacar slaat toe in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Pogacar slaat toe in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

CARPEGNA (ANP) - Tadej Pogacar heeft toegeslagen in de koninginnenrit van de Tirreno-Adriatico. De Sloveense wielrenner reed in de zesde etappe iedereen uit het wiel op de steile Monte Carpegna, de laatste beklimming van de 215 kilometer lange rit. De renner van UAE Emirates soleerde vervolgens naar zijn tweede ritwinst en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement van de aansprekende Italiaanse voorjaarsronde.

De winnaar van de Tour de France is het seizoen ijzersterk begonnen. De 23-jarige Pogacar won al de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, de Strade Bianche en stevent nu af op de eindzege in de Tirreno, die zondag eindigt.

Jonas Vingegaard, de Deen in dienst van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, arriveerde in Carpegna als tweede op meer dan een minuut achterstand. De Spanjaard Mikel Landa (Bahrain) finishte direct achter Vingegaard als derde. De Australiër Richie Porte (Ineos) gaf als nummer vier al 1.34 toe. Beste Nederlander was Thymen Arensman, die als tiende binnenkwam op 2.23.

Scherprechter

De Monte Carpegno bleek een echte scherprechter. De renners moesten twee keer over de 6 kilometer lange klim met gemiddeld 9,9 stijgingspercentage, waar in de bermen nog hopen sneeuw lagen. Bij de eerste passage kwam de Amerikaan Quinn Simmons als eerste door. De renner van Trek-Segafredo was een van de vroege vluchters in de koers. Het ging hem vooral om de punten voor de bergtrui, hij hield in de afdaling de benen stil en werd ingelopen.

Een omvangrijke eerste groep begon op 19 kilometer van de finish aan de tweede beklimming van de col. De Belg Remco Evenepoel, die bij de start van de etappe de nummer twee was in het klassement en als belangrijkste uitdager van Pogacar werd gezien, reed toen al op grote achterstand. Landa voerde het tempo op en de groep dunde snel uit, maar de oppermachtige Pogacar kreeg hij er niet af. Integendeel, een stevige versnelling van de Sloveen was genoeg om los te komen en snel in zijn eentje afstand te nemen van de rest. Hij begint zondag aan de slotrit naar San Benedetto del Trento met 1.52 voorsprong op Vingegaard, de nieuwe nummer twee in de tussenstand. Arensman staat zesde op 3.16. Evenepoel is ver weggezakt.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden