Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin verwerpt 'kluchtige' beschuldigingen tegen zijn land

Poetin verwerpt 'kluchtige' beschuldigingen tegen zijn land

MOSKOU (ANP/AFP) - President Poetin heeft westerse beschuldigingen aan het adres van Rusland over cyberaanvallen als volstrekt onbewezen beweringen afgedaan. "Wij worden van van alles beschuldigd, bemoeienis met verkiezingen, cyberaanvallen tegen de VS, enzovoort, enzovoort. Maar niet één keer zijn de beschuldigingen met bewijzen gestaafd, ze worden kluchtig en missen elke grond." Dit zei Poetin in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender NBC.

Poetin ontmoet woensdag in Genève zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden. Die maakt een reis door Europa en riep de Europese NAVO-landen op steviger op te treden tegen Russische "agressie".

Meer uit Buitenland

Israël stuurt snel delegatie naar onderhandelingen in Egypte

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël stuurt in de komende uren een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro, waar wordt onderhandeld over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De vertegenwoordigers zullen beoordelen of Hamas zijn standpunt over het laatste voorstel kan veranderen, aldus een Israëlische topfunctionaris.

23 minuten geleden
IAEA-chef had 'positief' overleg in Iran over nucleair programma

ISFAHAN (ANP/RTR) - De baas van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) Rafael Grossi heeft in Iran "positieve en productieve gesprekken" gevoerd over het nucleaire programma van Teheran. De VN-organisatie wil meer toezicht op het kernprogramma, maar heeft nog geen concrete toezeggingen van Iran.

26 minuten geleden
Premier Modi stemt op derde dag van parlementsverkiezingen India

AHMEDABAD (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in het land. Dinsdag is de derde van de in totaal zeven stemdagen van de grootste verkiezingen ter wereld.

47 minuten geleden
OPCW: gebruik chemische wapens door Rusland of Oekraïne onbewezen

DEN HAAG (ANP) - Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het gebruik van chemische wapens bij de oorlog in Oekraïne, maar hebben vooralsnog te weinig concreet bewijs aangeleverd om in te grijpen. Dat meldt de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die de beschuldigingen bestudeert.

53 minuten geleden
VN krijgen geen toegang meer tot Gaza via Rafah

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties mogen van de Israëlische autoriteiten de Gazastrook niet meer binnengaan via de grensovergang bij Rafah. Een woordvoerder van VN-hulporganisatie OCHA heeft dat gezegd nadat de grensovergang onder Israëlische controle was gekomen.

1 uur geleden
Poetin beëdigd voor vijfde termijn als president van Rusland

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Vladimir Poetin is voor de vijfde keer beëdigd als president van Rusland. Hij is daarmee begonnen aan een nieuwe termijn van zes jaar. Hij zei in een korte toespraak dat zijn land nu een ingewikkelde tijd doormaakt. "We zullen deze moeilijke periode met waardigheid doorkomen en er nog sterker uitkomen."

2 uur geleden
Advies aan EU-hof: erken transgender uit andere lidstaat

LUXEMBURG (ANP) - EU-landen moeten een geslachtsverandering erkennen die in een andere lidstaat is geregistreerd. EU-landen zijn wel vrij om zelf regels te maken voor bijvoorbeeld het aangaan van een huwelijk, zo luidt een belangrijk advies aan de Europese rechter.

2 uur geleden