Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin toont bereidheid tot uitlevering cybercriminelen aan VS

Poetin toont bereidheid tot uitlevering cybercriminelen aan VS

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is bereid onder een aantal voorwaarden cybercriminelen over te dragen aan de Verenigde Staten. Hij vindt dat Washington dan ook cybercriminelen moet overdragen die volgens Moskou Russische belangen schaden.

In een interview met het Russische persbureau Interfax zei Poetin dat Rusland en de VS mogelijk een akkoord kunnen sluiten over uitlevering van cybercriminelen. Het Witte Huis meldde eerder dat president Joe Biden woensdag tijdens zijn ontmoeting met Poetin wil praten over hackers die zich specialiseren in digitale afpersing van internationale bedrijven. Zo zouden hackers die achter een grote cyberaanval op oliepijplijnenbedrijf Colonial Pipeline zaten afkomstig zijn uit Rusland of Oost-Europa.

Biden is deze week begonnen aan zijn eerste Europese reis. Na de ontmoeting met Poetin in het Zwitserse Genève vliegt hij met de Airforce One terug naar Washington.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Florida

TALLAHASSEE (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida zijn vrijdag 21.683 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal dagelijkse gevallen sinds het begin van de pandemie, meldt persbureau Bloomberg zaterdag op basis van gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Het vorige record dateerde van begin januari en stond op ruim 19.100 besmettingen.

4 uur geleden
Vijf arrestaties na wapendiefstal uit huis Bouterse

PARAMARIBO (ANP) - In verband met de geruchtmakende diefstal van wapens uit het huis van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse zijn vijf mensen aangehouden, onder wie een politieman. Ook heeft het Openbaar Ministerie (OM) een lijst van de 46 gestolen wapens bekendgemaakt, melden Surinaamse media zaterdag.

11 uur geleden
Britse premier Johnson en vrouw Carrie verwachten tweede kind

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson (57) en zijn vrouw Carrie (33) krijgen een tweede kind, berichten Britse media. Het kind wordt in december verwacht.

13 uur geleden
Ruim 200.000 Fransen betogen tegen coronapas en vaccinatieplicht

PARIJS (ANP) - Fransen zijn zaterdag, voor de derde keer op rij, massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen strengere coronamaatregelen zoals de zogenoemde gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak over ruim 204.000 deelnemers, de grootste opkomst tot nu toe. Vorige week betoogden 160.000 mensen, de week daarvoor 110.000.

14 uur geleden
Engelsen kunnen zich nu ook in het circus laten inenten

LONDEN (ANP) - Engelsen die zich willen laten inenten tegen het coronavirus kunnen nu ook terecht bij circussen en op sport- en festivalterreinen. De autoriteiten zetten op grote schaal 'pop-up' priklocaties op om meer mensen te kunnen bereiken, berichten Britse media.

16 uur geleden
Brandweer Italië druk met bosbranden

ROME (ANP/DPA) - De brandweer in Italië heeft de handen vol aan bosbranden, vooral in het zuiden van het land. De afgelopen 24 uur moesten brandweerlieden achthonderd keer uitrukken.

17 uur geleden
Griekenland neemt maatregelen vanwege extreme hitte

ATHENE (ANP) - De autoriteiten in Griekenland hebben maatregelen genomen om mensen verkoeling te bieden tijdens de extreme hittegolf die het land teistert. Er wordt rekening mee gehouden dat de temperatuur dit weekend en komende week lokaal oploopt tot 46 graden. Sommige meteorologen spreken al over een "historische hittegolf".

19 uur geleden