Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin positief over voortgang 'militaire operatie' in Oekraïne

Poetin positief over voortgang 'militaire operatie' in Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is positief over de voortgang van wat hij de "speciale militaire operatie" in Oekraïne noemt. "Alles verloopt volgens plan."

Rusland eiste zondag de verantwoordelijkheid op voor de raketaanvallen op Oekraïense steden, waarbij volgens Oekraïense media 28 mensen om het leven kwamen. Rusland viel in februari 2022 Oekraïne binnen met als doel snel de regering uit te schakelen en delen van het land te veroveren. De oorlog duurt al veel langer dan Rusland vooraf had gedacht en kost ook meer geld, wapens en mensen.

"We zien een positieve dynamiek", aldus Poetin. "Ik hoop dat onze troepen ons nog meer tevreden stellen en snel meer resultaten gaan boeken."

Meer uit Buitenland

Brussel stuurt 126 miljoen euro aan EU-hulpgeld naar Afghanistan

BRUSSEL (ANP) - Kwetsbare groepen in de Afghaanse bevolking en Afghaanse vluchtelingen in buurlanden Pakistan en Iran krijgen bijna 150 miljoen euro aan hulpgeld van de Europese Commissie uit een EU-noodfonds.

7 minuten geleden
Blinken arriveert in Midden-Oosten voor overleg vredesvoorstel

CAÏRO (ANP/RTR) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is maandag aangekomen in Egypte. Hij is in het Midden-Oosten om te praten over het vredesvoorstel dat president Joe Biden eind vorige maand presenteerde als oplossing voor de oorlog in de Gazastrook.

21 minuten geleden
Coalitiepartners Von der Leyen blokkeren optrekken met rechts

BRUSSEL (ANP) - De sociaaldemocraten en liberalen in het Europees Parlement gaan niet samenwerken met uiterst rechtse partijen, onderstrepen ze nog eens. De coalitie die ze afgelopen jaren vormden met de centrumrechtse EVP heeft wat verloren en de EVP keek ook rond naar andere partners. Maar de partij van Ursula von der Leyen zal het met hen moeten doen - of de groenen erbij moeten nemen, vinden ze.

25 minuten geleden
Duitse regering wil geen vervroegde parlementsverkiezingen

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De Duitse regering overweegt geen vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven na de slechte prestaties van coalitiepartijen bij de Europese verkiezingen. Een regeringswoordvoerder zei op een persconferentie dat wordt vastgehouden aan de huidige planning.

1 uur geleden
Italiaanse die vastzit in Hongarije verkozen voor Europarlement

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Italiaanse Ilaria Salis, die in Hongarije in huisarrest zit en terechtstaat voor het aanvallen van neonazi's, is verkozen voor het Europarlement. Daardoor kan de antifascistische activist mogelijk immuniteit krijgen.

2 uur geleden
AfD wint ook ruim in gemeenteraadsverkiezingen in deelstaten

POTSDAM (ANP/DPA) - De radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft in Duitse gemeenteraadsverkiezingen volgens de laatste uitslagen grote overwinningen geboekt. In Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern behaalde de AfD meer dan een kwart van de stemmen en is er nu de grootste partij. In Brandenburg was dat 10 procentpunten meer dan vijf jaar geleden.

3 uur geleden
Duitse CSU wil 'net als in Frankrijk' snel nieuwe verkiezingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Na de verkiezingsnederlaag van de SPD-partij van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt uit conservatieve hoek opgeroepen tot vervroegde parlementsverkiezingen. CSU-leider ç riep de linkse regeringschef op het voorbeeld van Frankrijk te volgen.

4 uur geleden