Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin nog niet klaar voor erkenning Biden

Poetin nog niet klaar voor erkenning Biden

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische president Vladimir Poetin wil samenwerken met elke Amerikaanse president, maar is nog altijd niet klaar om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te erkennen. Hij is een van de weinige wereldleiders die de uitdager van Donald Trump nog niet heeft gefeliciteerd.

Volgens Poetin kan alleen een president wiens overwinning door de tegenpartij is erkend of officieel is bevestigd het vertrouwen van het Amerikaanse volk krijgen, zei hij zondag op televisie. Het besluit om Biden nog niet te feliciteren is volgens Poetin een "formaliteit", zonder achterliggende bedoelingen. Hij antwoordde kristalhelder op de vraag of dit schadelijk is voor de relaties tussen de VS en Rusland: "Er is niets om te beschadigen, ze zijn al geruïneerd."

Rusland is er door Amerikaanse inlichtingendiensten van beschuldigd zich te hebben gemengd in de verkiezingen van 2016. Het Kremlin is behoedzaam voor Biden, die Moskou mogelijk meer sancties gaat opleggen en meer dan Trump de nadruk zal leggen op mensenrechten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Advocaat: Bouterse legt verklaring af voor krijgsraad

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse ex-president Desi Bouterse verschijnt maandag voor de krijgsraad in Paramaribo. Hij zal daar verklaren waarom hij verzet heeft aangetekend tegen zijn veroordeling tot twintig jaar celstraf in november 2019. Dit heeft zijn advocaat Irwin Kanhai gezegd tegen de lokale nieuwssite Starnieuws.

1 uur geleden
Bolsonaro wacht nog even met felicitaties voor Biden

BRASILIA (ANP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro houdt de felicitaties voor de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden nog even op zak. "Volgens mijn bronnen was er veel fraude bij de verkiezingen." Hij vraagt zich af of de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wel met zekerheid vastgesteld kan worden.

2 uur geleden
New York heropent basisscholen na coronasluiting

NEW YORK (ANP) - Ondanks stijgende coronacijfers gaan de openbare basisscholen in de Amerikaanse stad New York binnenkort weer open. Burgemeester Bill de Blasio maakte zondag bekend dat ze vanaf 7 december hun deuren openen. Onderwijsinstellingen voor oudere kinderen blijven voorlopig wel dicht.

3 uur geleden
Trump: lastig verkiezingsfraude voor Hooggerechtshof te krijgen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zei zondag in een interview met de zender Fox News dat het mogelijk lastig zal worden om zijn beschuldigingen over fraude bij de presidentsverkiezingen van 3 november voor te leggen aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. "Het probleem is dat het moeilijk is om de zaak voor het Hooggerechtshof te krijgen", zei Trump zondag in een telefonisch interview.

5 uur geleden
Honderden aanhoudingen in Wit-Rusland bij nieuwe demonstraties

MINSK (ANP) - Duizenden mensen zijn zondag de straat opgegaan in Wit-Rusland tijdens nieuwe demonstraties tegen president Aleksandr Loekasjenko. Veiligheidstroepen grepen hard in tijdens de vreedzame protesten, zo was te zien op beelden van lokale media. Volgens mensenrechtencentrum Wesna zijn er minstens 280 mensen gearresteerd, de politie houdt het op ongeveer 250. Vorige week zondag werden driehonderd mensen aangehouden, de week daarvoor rond de duizend.

7 uur geleden
Eenzame olifant Kaavan naar Cambodja

ISLAMABAD (ANP/DPA) - Kaavan de olifant, die bekend werd doordat zangeres Cher zich om zijn lot bekommerde, wordt in de nacht van zondag op maandag overgevlogen naar een olifantenreservaat in Cambodja. 'De eenzaamste olifant ter wereld' verbleef jarenlang alleen en onder slechte omstandigheden in de dierentuin van de Pakistaanse stad Islamabad.

10 uur geleden
Franse hof wijst beperking tot dertig kerkgangers per dienst af

PARIJS (ANP) - De Franse Staatsraad, een belangrijke adviesraad van de regering en hoogste administratieve rechter, vindt dat de beperking van het aantal kerkgangers tot dertig personen per dienst niet proportioneel is gezien de risico's op coronabesmettingen. De raad vindt het een overdreven en onwettige maatregel. Het is volgens de magistraten "een ernstige en illegale aanslag op de vrijheid van godsdienst".

10 uur geleden