Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin kritisch op IOC-besluit over Russische deelname aan Spelen

Poetin kritisch op IOC-besluit over Russische deelname aan Spelen

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin is niet onverdeeld enthousiast over de deelname van individuele Russische sporters aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Poetin wil meer onderzoek naar wat de betekenis is van de voorwaarden die het IOC heeft gesteld, zoals het alleen mogen meedoen onder neutrale vlag en het niet actief steunen van de oorlog in Oekraïne.

Poetin is overwegend kritisch op het besluit van het IOC. "Ik steun het als sporters willen meedoen aan de Spelen, maar we moeten eerst zorgvuldig onderzoek doen naar de voorwaarden die het IOC heeft gesteld. Als deze bedoeld zijn om de beste Russische atleten de pas af te snijden en te laten zien dat de Russische sport op sterven na dood is, dan moet je je afvragen of je er überhaupt heen gaat. Als het IOC zo doorgaat, gaat de olympische beweging ten onder", zei de president op zijn jaarlijkse persconferentie.

Russische en Belarussische teams mogen niet meedoen aan de Spelen, maakte het IOC vorige week bekend. De deelname van atleten uit beide landen was lange tijd onzeker als gevolg van de Russische inval vorig jaar in Oekraïne.

Meer uit Sport

Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

49 minuten geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

51 minuten geleden
Ganna klopt Pogacar nu wel in tijdrit van Giro d'Italia

DESENZANO DEL GARDA (ANP) - Filippo Ganna heeft de veertiende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaan van Ineos Grenadiers was de snelste in een vlakke tijdrit over ruim 31 kilometer, van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda.

2 uur geleden
Verstappen verovert dit seizoen voor zevende keer op rij de pole

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft voor de zevende keer op rij dit seizoen de pole veroverd. De regerend wereldkampioen in de Red Bull was met 1.14,746 de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 en troefde daarmee de McLaren-coureurs Oscar Piastri uit Australië en de Brit Lando Norris af.

2 uur geleden
Sprinter Groenewegen geklopt in Veenendaal door Noor Gudmestad

VEENENDAAL (ANP) - Wielrenner Dylan Groenewegen is er niet in geslaagd voor de zesde keer de eendagswedstrijd Veenendaal-Veenendaal te winnen. De sprinter van Team Jayco AlUla werd na 171,6 kilometer derde in de massasprint. De zege ging naar de Noor Tord Gudmestad van Uno-X Mobility. Groenewegen moest ook de Belg Simon Dehairs voor laten gaan.

2 uur geleden
Wiebes sprint met overmacht naar ritzege in Burgos

MELGAR DE FERNAMENTAL (ANP) - Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlandse renster van SD Worx-Protime was oppermachtig in de sprint van het peloton, na een rit van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. Wiebes hield de Italiaanse Clara Copponi en de Nederlandse Maike van der Duin achter zich. In de groep vond er anderhalve kilometer voor de streep nog een massale valpartij plaats.

4 uur geleden
Verstappen zesde in derde vrije training GP Emilia-Romagna

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft zich in de derde training voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 niet kunnen verbeteren ten opzichte van de eerste dag. In de derde vrije training, twee keer onderbroken door een rode vlag terwijl de tijd doorliep, was de beste tijd voor Oscar Piastri. De Australiër kwam in zijn McLaren op het circuit van Imola tot een tijd van 1.15,529. Verstappen gaf op mediumbanden 0,873 seconde toe waardoor de leider in de WK-stand in zijn Red Bull als zesde werd gerangschikt.

6 uur geleden