Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin heeft zeldzame honden cadeau gekregen van Kim

Poetin heeft zeldzame honden cadeau gekregen van Kim

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

KCNA heeft donderdag, een dag na Poetins vertrek, een foto gedeeld van Kim en Poetin met de witte honden, die met een riem vastgebonden waren aan een met rozen begroeide omheining. De Pungsan is een jachthondenras uit het noorden van Noord-Korea.

Het is niet de eerste keer dat Kim een paar van deze zeldzame honden weggeeft. In 2018 ontving de toenmalige president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, twee Pungsans tijdens een historische top in Noord-Korea. Deze ontmoeting was een doorbraak voor de twee Korea's. De relatie is de laatste jaren bekoeld.

Akkoord

Poetin was dinsdag en woensdag in Noord-Korea. Hij is met Kim overeengekomen elkaar te helpen als een van hun landen wordt aangevallen. Het is niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de oorlog in Oekraïne. Noord-Korea wordt ervan beschuldigd Rusland wapens te leveren voor die oorlog.

KCNA heeft donderdag de volledige tekst van de overeenkomst tussen Noord-Korea en Rusland gedeeld. Het akkoord omvat ook samenwerkingen op het gebied van nucleaire energie, ruimteverkenning, voedsel en energiezekerheid. De overeenkomst is vergelijkbaar met eentje die in 1961 werd gesloten. Dat akkoord verviel toen de Sovjet-Unie uit elkaar viel.

Meer uit Buitenland

Israël onderschept raket uit Jemen boven de Rode Zee

EILAT (ANP/RTR) - Israël zegt zondagochtend een raket te hebben onderschept die vanuit Jemen was afgevuurd. De raket koerste volgens het Israëlische leger af op de zuidelijke kustplaats Eilat, maar werd neergehaald voordat die het Israëlische luchtruim binnenkwam.

1 uur geleden
Trump vraagt zich in interview af hoe aanslagpleger op dak kwam

GRAND RAPIDS (ANP) - Oud-president Donald Trump is voor de aanslag vorige week niet gewaarschuwd dat er een veiligheidsprobleem was bij zijn campagnebijeenkomst in Pennsylvania. In een interview met Fox News had Trump het zaterdagavond over een fout, maar was hij niet specifiek over wie er volgens hem dan de mist in is gegaan.

3 uur geleden
Houthi's melden drie doden en veel gewonden door aanval Israël

SANAA (ANP) - Bij de Israëlische aanval op de door Houthi-rebellen gecontroleerde Rode Zeehaven Hodeidah in Jemen zijn drie doden gevallen. Bijna negentig mensen raakten gewond, zo meldt Al-Masirah TV, het belangrijkste nieuwskanaal van de Houthi-beweging.

6 uur geleden
Trump: Democratische Partij is vijand van de democratie

GRAND RAPIDS (ANP) - Tijdens de eerste campagnebijeenkomst sinds de aanslag op zijn leven, wees Donald Trump zaterdagavond het idee van de hand dat hij een bedreiging is voor de democratie. Tegenover een juichende menigte verklaarde hij in Grand Rapids, Michigan: "Ik heb vorige week een kogel opgevangen voor de democratie".

6 uur geleden
Voormalige lijfarts Trump: schotwond oor was 2 centimeter

WASHINGTON (ANP/AFP) - De voormalige lijfarts van Donald Trump, Ronny Jackson, meldt dat de voormalige president goed herstelt van een schotwond in zijn oor die hij vorige week had opgelopen bij een aanslag op zijn leven. In een bericht op het sociaal medium Truth Social geeft Jackson een medische beschrijving van de wond, die 2 centimeter breed zou zijn.

9 uur geleden
Premier Netanyahu waarschuwt vijanden na vergeldingsaanval

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gewaarschuwd dat Israël zichzelf "met alle middelen zal verdedigen." Hij zei dat kort nadat Israëlische straaljagers een door Houthi-rebellen gecontroleerde haven in Jemen hadden gebombardeerd als vergelding voor een dodelijke droneaanval op de Israëlische stad Tel Aviv.

11 uur geleden
Israël valt haven Jemen aan na aanval op Tel Aviv

SANAA (ANP/RTR/AFP) - Israël heeft een luchtaanval uitgevoerd op de door Houthi-rebellen gecontroleerde Rode Zeehaven Hodeidah in Jemen. Het Israëlische leger spreekt over aanvallen op militaire doelen van het "terroristische" Houthi-regime als reactie op de "honderden aanvallen" op Israël de afgelopen maanden.

13 uur geleden