Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poetin: 'Antiracisme-protesten leggen diepe crisis VS bloot'

Poetin: 'Antiracisme-protesten leggen diepe crisis VS bloot'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin denkt dat de antiracisme-demonstraties in de Verenigde Staten een teken zijn van een diepe interne crisis. Poetin ging daarmee voor het eerst in op de grote maatschappelijke onrust die in de VS is ontstaan na de gewelddadige dood van George Floyd tijdens zijn aanhouding door de politie in Minneapolis, eind mei.

Poetin deed de uitspraak in een interview met televisiezender Rossiya 1. Die zender zette een deel van het interview, dat zondagavond in zijn geheel wordt uitgezonden, online. Het is het eerste televisie-interview met Poetin sinds het begin van de coronacrisis.

De Russische president legde in het interview ook een verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus. "Het laat zien dat er problemen zijn. Zaken die te maken hebben met de strijd tegen het coronavirus, hebben ook algemene problemen aan het licht gebracht."

Poetin schetste ook een contrast tussen de situatie in de Verenigde Staten en die in Rusland. "Wij gaan goddank richting het einde van situatie met minimale verliezen. In de Verenigde Staten is dat niet het geval." Daarbij bekritiseerde hij de VS om een gebrek aan leiderschap. "Ik denk dat het probleem is dat groepsbelangen en partijbelangen boven het maatschappelijk belang en het belang van het volk worden gesteld." Poetin zegt te betwijfelen of iemand in de Russische federale of regionale overheden tegen de corona-strategie van de regering in zou gaan.

Meer uit Buitenland

Europese Commissie vlijmscherp over rechtsstaat Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bijzonder streng over de rechtsstaat in Hongarije in een landenanalyse die de commissie van alle 27 EU-landen heeft gemaakt.

31 minuten geleden
Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

34 minuten geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

2 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

4 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

5 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

7 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

8 uur geleden