Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Podcaster Rogan belooft beterschap na kritiek op desinformatie

Podcaster Rogan belooft beterschap na kritiek op desinformatie

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De populaire Amerikaanse comedian en podcaster Joe Rogan heeft beterschap beloofd na de golf van kritiek op zijn podcast, die desinformatie zou verspreiden over de coronapandemie. Rogan, die in de podcast op Spotify uitgebreid met gasten spreekt, heeft toegezegd om voortaan meer gezichtspunten te belichten. Hij zegt ook dat mensen een verkeerd beeld hebben van zijn podcast.

Maar hij gaat "beter zijn best doen om mensen met andere meningen" uit te nodigen en "om alle onderwerpen te onderzoeken". Wel benadrukt hij dat de lange gesprekken die hij voert in The Joe Rogan Experience niet zijn voorbereid. "Ik heb vaak geen idee waar ik het over ga hebben totdat ik met de mensen ga praten."

Over twee wetenschappers in zijn urenlange vraaggesprekken eind afgelopen jaar zei Rogan dat hij "zeer hoog gediplomeerde mensen te gast had, die meningen hebben die afwijken van wat de mainstream media beweren". Hij ondervroeg cardioloog Peter McCullough en viroloog en farmaceut Robert Malone over onder meer de vaccinatiecampagnes tegen Covid-19. Beiden stellen vragen over de veiligheid van bepaalde vaccins en het nut van vaccinaties. Malone voerde tal van bijwerkingen als argument op. Ze zouden volgens de critici daarmee desinformatie verspreiden.

De 54-jarige Rogan heeft zich altijd sceptisch opgesteld tegenover coronamaatregelen en zijn shows hebben een conservatieve insteek. Spotify, dat klanten en geld verliest, heeft aangekondigd er met een speciale commissie op te gaan letten dat er geen desinformatie wordt verspreid. Rogan betreurt het dat enkele muzikanten, inclusief de Canadese popartiest Neil Young, naar aanleiding van zijn podcast hun muziek van de streamingdienst hebben gehaald.

Meer uit Buitenland

Dodelijk marburgvirus duikt op in Tanzania

DODOMA (ANP/AFP) - Het dodelijke marburgvirus heeft in het Oost-Afrikaanse Tanzania zeker vijf slachtoffers geëist. Volgens de autoriteiten is de verspreiding van de ziekte inmiddels onder controle gebracht. Er zou geen reden zijn tot paniek.

40 minuten geleden
Poetin: Chinees vredesplan voor Oekraïne kan mogelijk basis zijn

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Het Chinese vredesplan voor Oekraïne kan mogelijk als basis dienen om het conflict op te lossen als Kyiv en westerse bondgenoten daar klaar voor zijn. De Russische president Vladimir Poetin heeft dat verklaard na overleg met zijn Chinese collega Xi Jinping in Moskou, aldus Russische persbureaus. Het Westen vecht volgens Poetin in Oekraïne door "tot de laatste Oekraïner".

1 uur geleden
23 NAVO-landen steken minder geld in defensie dan afgesproken

BRUSSEL (ANP) - Van de dertig NAVO-landen hebben er 23 afgelopen jaar niet zoveel geld in hun defensie gestoken als afgesproken. Ook Nederland deed dat niet, al doen zeventien landen het nog slechter. Komende zomer wil het militaire bondgenootschap de defensie-uitgaven juist nog opschroeven.

1 uur geleden
Moskou pakt mensenrechtenorganisatie aan en vervolgt voorzitter

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische politie heeft dinsdag invallen gedaan bij leden van de mensenrechtenorganisatie Memorial, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Een van de voorzitters, Oleg Orlov, wordt vervolgd voor het "in diskrediet brengen" van het Russische leger. Een aantal mensen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

3 uur geleden
Stoltenberg: Rusland en China werken steeds inniger samen

BRUSSEL (ANP) - Rusland en China werken steeds nauwer samen, maakt NAVO-chef Jens Stoltenberg bezorgd op uit het bezoek van de Chinese president aan Moskou. De westerse militaire alliantie heeft volgens hem aanwijzingen dat Rusland China om wapens heeft gevraagd. Maar vooralsnog is er geen bewijs dat Beijing daar gehoor aan heeft gegeven, zegt de secretaris-generaal.

3 uur geleden
EU-landen stemmen in met nieuwe afspraken over Noord-Ierland

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben ingestemd met de belangrijkste nieuwe afspraken met het Verenigd Koninkrijk over hoofdpijndossier Noord-Ierland. Die moeten het slepende conflict oplossen dat sinds de Brexit is ontstaan over de delicate status van Noord-Ierland.

4 uur geleden
Duitsers ruziën over versmelting achternamen

BERLIJN (ANP) - De Duitse coalitie ruziet over het versmelten van de achternamen van een getrouwd koppel. Meneer Schneider en mevrouw Müller bijvoorbeeld worden dan samengevoegd tot Schnüller. De Groenen kwamen met het voorstel voor het vermengen van familienamen op de proppen. De liberale regeringspartner FDP kondigde meteen verzet aan.

4 uur geleden