Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Podcaster Rogan belooft beterschap na kritiek op desinformatie

Podcaster Rogan belooft beterschap na kritiek op desinformatie

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De populaire Amerikaanse comedian en podcaster Joe Rogan heeft beterschap beloofd na de golf van kritiek op zijn podcast, die desinformatie zou verspreiden over de coronapandemie. Rogan, die in de podcast op Spotify uitgebreid met gasten spreekt, heeft toegezegd om voortaan meer gezichtspunten te belichten. Hij zegt ook dat mensen een verkeerd beeld hebben van zijn podcast.

Maar hij gaat "beter zijn best doen om mensen met andere meningen" uit te nodigen en "om alle onderwerpen te onderzoeken". Wel benadrukt hij dat de lange gesprekken die hij voert in The Joe Rogan Experience niet zijn voorbereid. "Ik heb vaak geen idee waar ik het over ga hebben totdat ik met de mensen ga praten."

Over twee wetenschappers in zijn urenlange vraaggesprekken eind afgelopen jaar zei Rogan dat hij "zeer hoog gediplomeerde mensen te gast had, die meningen hebben die afwijken van wat de mainstream media beweren". Hij ondervroeg cardioloog Peter McCullough en viroloog en farmaceut Robert Malone over onder meer de vaccinatiecampagnes tegen Covid-19. Beiden stellen vragen over de veiligheid van bepaalde vaccins en het nut van vaccinaties. Malone voerde tal van bijwerkingen als argument op. Ze zouden volgens de critici daarmee desinformatie verspreiden.

De 54-jarige Rogan heeft zich altijd sceptisch opgesteld tegenover coronamaatregelen en zijn shows hebben een conservatieve insteek. Spotify, dat klanten en geld verliest, heeft aangekondigd er met een speciale commissie op te gaan letten dat er geen desinformatie wordt verspreid. Rogan betreurt het dat enkele muzikanten, inclusief de Canadese popartiest Neil Young, naar aanleiding van zijn podcast hun muziek van de streamingdienst hebben gehaald.

Meer uit Buitenland

Israël: VN verzwijgen rapport over massaverkrachtingen door Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israel heeft zijn ambassadeur bij de Verenigde Naties, Gilad Erdan, teruggeroepen voor overleg omdat de VN volgens het land een rapport verzwijgen over seksueel geweld dat Hamas-militanten gepleegd zouden hebben op 7 oktober. Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz bekend.

35 minuten geleden
'Jihadisten' hadden het gemunt op Brusselse muziekzaal Botanique

BRUSSEL (ANP) - De vier jonge Belgische terreurverdachten die zondag werden opgepakt hadden het voorzien op een Brusselse concertzaal, denkt het Belgische Openbaar Ministerie. Het viertal zou "binnen enkele weken" hebben willen toeslaan.

1 uur geleden
Frankrijk verankert als eerste land recht op abortus in grondwet

PARIJS (ANP) - Als eerste land ter wereld heeft Frankrijk het recht op abortus verankerd in de grondwet. Het parlement stemde definitief in tijdens een speciale zitting in het Kasteel van Versailles, meldt de Franse zender BFMTV.

1 uur geleden
Media: gewapende man bedreigt personen in ziekenhuis Aken

AKEN (ANP) - In een ziekenhuis in het West-Duitse Aken, tegen de grens met Zuid-Limburg, bedreigt een gewapende man meerdere personen. De politie kan nog niet zeggen wie de man in het Luisenhospital precies is en wie hij bedreigt. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en of de man eisen stelt, melden Duitse media.

1 uur geleden
ICJ begint procedure tegen voortvluchtige militieleider Kony

DEN HAAG (ANP/DPA) - Bijna twintig jaar na het uitvaardigen van het arrestatiebevel tegen de beruchte militieleider Joseph Kony begint het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag een voorlopige procedure tegen de nog altijd voortvluchtige Oegandees. De zittingen beginnen in oktober, zo meldt de rechtbank.

1 uur geleden
Verdachte datalek VS gaat akkoord met 16 jaar gevangenisstraf

BOSTON (ANP) - De Amerikaanse militair Jack Teixeira is akkoord gegaan met een gevangenisstraf van zestien jaar om het lekken van geheime Amerikaanse militaire documenten op een platform voor sociale media. Dat meldt ABC News. Was hij niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklagers, dan had de rechter hem tot wel dertig jaar cel kunnen veroordelen.

2 uur geleden
Trump mag toch meedoen aan voorverkiezingen Colorado

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump mag toch meedoen aan de voorronde van de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse staat Colorado. Het Amerikaanse Hooggerechtshof vindt het onterecht dat hij van het stembiljet is geschrapt. Het besluit komt op de valreep, namelijk een dag voor de voorverkiezingen in Colorado.

4 uur geleden