Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang'

'Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang'

ROTTERDAM (ANP) - Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van "een hoger belang". Hoewel het OM nadere vragen van Meijer daarover onbeantwoord heeft gelaten, was het hem duidelijk dat met die belangen gedoeld werd op de situatie rond het koninklijk huis en de inmiddels overleden vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta.

Meijer wordt maandag als getuige gehoord op verzoek van oud-Transavia-piloot Poch (67), die in zijn vroegere vaderland Argentinië is vervolgd voor zijn betrokkenheid bij zogeheten dodenvluchten tijdens het bewind van de Argentijnse dictator Jorge Videla in de jaren tachtig. Hij bereidt een schadeclaim voor tegen de Nederlandse Staat, omdat hij meent dat Nederland hem met onzuivere politieke motieven in handen van de Argentijns justitie heeft gespeeld. Meijer heeft in de strafzaak tegen Poch identiek verklaard.

Meer uit Binnenland

Kaagbaan op Schiphol weer open na wekenlang onderhoud

SCHIPHOL (ANP) - De Kaagbaan op Schiphol, een van de meest gebruikte start- en landingsbanen van de luchthaven, gaat donderdag om 19.00 uur weer open voor vliegverkeer. De baan was sinds 19 februari dag en nacht afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. Het was al de verwachting dat de Kaagbaan donderdagavond weer in gebruik zou worden genomen. Volgens Schiphol had de hoeveelheid regen van de afgelopen periode weliswaar "impact" op de planning, maar is die planning uiteindelijk wel gehaald.

19 minuten geleden
Avondspits beduidend drukker door begin meivakantie

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is donderdag "beduidend drukker dan normaal", laat een woordvoerster van de ANWB weten. Met ruim 500 kilometer file is het "behoorlijk druk" op de Nederlandse wegen. Eerder deze week zei de verkeersdienst al donderdag en vrijdag een flinke avondspits te verwachten door de meivakantie die dan voor veel mensen begint.

1 uur geleden
Nederlandse mariniers gewond bij parachutesprong in België

BRUSSEL (ANP) - Twee Nederlandse mariniers zijn donderdag gewond geraakt tijdens hun parachutesprong in België. Eén militair raakte gewond geraakt toen hij met zijn parachute verstrengeld raakte met die van een collega, meldt Defensie. De gewonde militair is naar het ziekenhuis gebracht; de ander was niet gewond. Een andere marinier liep lichte verwondingen toen hij verkeerd terechtkwam bij zijn landing. Defensie wil niks kwijt over de verwondingen, maar stelt dat de betrokkenen goed aanspreekbaar zijn.

1 uur geleden
Universiteit Leiden wil hoogleraar ontslaan om ongewenst gedrag

LEIDEN (ANP) - De Universiteit Leiden wil een hoogleraar ontslaan wegens "langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag". De academicus zou zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en manipulatie. Dit zou hebben geleid tot een angstcultuur onder medewerkers. De universiteit stapt naar de kantonrechter om het contract van de hoogleraar zo snel mogelijk te laten ontbinden.

1 uur geleden
Rotterdam wil halt aan toename overlastgevende buitenslapers

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met een plan van aanpak van het college van B en W om het aantal overlastgevende buitenslapers in de stad te verminderen. Volgens het Rotterdamse stadsbestuur is de overlast van dak- en thuislozen in de stad "helaas onmiskenbaar toegenomen," en is "de leefbaarheid in het geding" op sommige plekken in de stad.

1 uur geleden
OM: weken nodig voor besluit over aangifte tegen Johan Derksen

UTRECHT (ANP) - Het duurt zeker enkele weken voordat het Openbaar Ministerie de aangifte heeft beoordeeld van Tûmba tegen Johan Derksen. Het Friese meldpunt en kenniscentrum deed aangifte van belediging en discriminatie na uitspraken van Derksen over Kamerlid Habtamu de Hoop. Het OM heeft de aangifte ontvangen en kijkt nu of er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden, laat een woordvoerder donderdag weten.

2 uur geleden
Rode Kruis neemt advies ombudsman over Ter Apel 'ter harte'

DEN HAAG (ANP) - De Nationale ombudsman heeft het Rode Kruis geadviseerd om met de overheid in gesprek te gaan over hoe veilig hulp kan worden geboden in het geval van een nieuwe noodsituatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De hulporganisatie neemt die aanbeveling "ter harte". Het advies staat in het donderdag verschenen rapport van de ombudsman over het handelen van overheidsinstanties bij de noodsituatie in de zomer van 2022.

2 uur geleden