Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PO-raad tevreden maar ook bezorgd over invoering sneltesten

PO-raad tevreden maar ook bezorgd over invoering sneltesten

DEN HAAG (ANP) - De PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs, is tevreden met de woensdag aangekondigde sneltesten voor leerkrachten. De organisatie noemt de tijd tot die overal in het land kunnen worden toegepast wel een punt van zorg. Het zou weleens drie maanden kunnen duren, denkt ze.

"Maar het is een pandemie, en je weet niet wat er allemaal achter de schermen nodig is om het allemaal te regelen", aldus een woordvoerder. De PO-raad is ook tevreden met de mogelijkheden voor de volgende week te openen basisscholen om het indelen in groepjes en koppels aan te passen aan de mogelijkheden van de school.

Voorzitter Rinda den Besten: "Het is goed dat er nu meer duidelijkheid is voor scholen over de nieuwe maatregelen en adviezen, maar de voorbereidingstijd voor scholen is inmiddels erg krap. We hebben er bij het ministerie op aangedrongen dat scholen tijd moeten krijgen om alles te organiseren, vandaar dat zij de ruimte krijgen het afstandsonderwijs stil te leggen donderdag en vrijdag."

Den Besten wil benadrukken "dat we vanaf 8 februari niet in een normale schoolsituatie komen". "Veel is anders en onvoorspelbaar, bijvoorbeeld door de strengere quarantaineregels. Het is belangrijk dat ouders en werkgevers hier rekening mee houden.’’

Meer uit Binnenland

Waakhond wil uitleg van politie over gebruik persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil dat de politie uitlegt hoe ze met persoonsgegevens omgaat. De organisaties spreken elkaar daar binnenkort over, meldt de privacywaakhond. Donderdag publiceerde Amnesty International een rapport waarin staat dat de politie het recht op privacy van demonstranten schendt. Ook is er volgens de mensenrechtenorganisatie nauwelijks toezicht op de manieren waarop de politie surveilleert.

5 uur geleden
Nederland wil tientallen Leopard 1's van Zwitsers voor Oekraïne

BULBOACA/DEN HAAG (ANP) - Nederland wil van een Zwitsers bedrijf tientallen Leopard 1-tanks kopen om aan Oekraïne te leveren. Het is nog wel zaak daarvoor de toestemming van de Zwitserse regering te verkrijgen, zeggen betrokkenen. Die is tot dusver terughoudend met medewerking aan wapenleveringen.

6 uur geleden
Belastingbetaler krijgt vanaf eind 2024 eigen belangenbehartiger

DEN HAAG (ANP) - Een speciale belangenbehartiger moet vanaf eind 2024 opkomen voor de belastingbetaler, bijvoorbeeld als deze in conflict raakt met de fiscus. Het ministerie van Financiën heeft hiervoor een 'kwartiermaker' aangewezen die moet kijken hoe de organisatie rond deze belangenbehartiger eruit moet zien.

7 uur geleden
DeWolff breekt wereldrecord snelst gedrukte plaat

HAARLEM (ANP) - De Limburgse band DeWolff is er donderdag in geslaagd het wereldrecord voor de snelst gedrukte plaat te breken. De poging begon rond 13.00 uur en volgens de band lagen na 2 uur, 59 minuten en 28 seconden vinylplaten van het nummer in twee Haarlemse platenzaken.

7 uur geleden
Drie verdachten fatale steekpartij festival Amsterdam langer vast

AMSTERDAM (ANP) - De drie verdachten die vastzitten voor de dodelijke steekpartij van afgelopen zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam, blijven veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, zo laat een woordvoerder van de rechtbank weten.

7 uur geleden
TEFAF-baas stapt plotseling op

MAASTRICHT/NEW YORK (ANP) - De Nederlandse directeur van de belangrijke internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, Bart Drenth, is plotseling opgestapt. Dat bevestigt hij aan het ANP, maar hij wil niet zeggen waarom. Buitenlandse media brengen hem in verband met oude en niet meer openbare tweets, die anti-woke zouden zijn en over moslims en linkse opinies zouden gaan.

7 uur geleden
Start haringseizoen op 14 juni onzeker

DEN HAAG (ANP) - Het is onzeker of het haringseizoen op 14 juni kan beginnen, zoals gebruikelijk. De haring die nu wordt gevangen is niet vet genoeg om tot Hollandse Nieuwe te worden verwerkt, meldt het Nederlands Visbureau donderdag. Volgende week moet de sector een beslissing nemen.

7 uur geleden