Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Plunderingen gemeld in door Otis getroffen kustplaats Mexico

Plunderingen gemeld in door Otis getroffen kustplaats Mexico

ACAPULCO (ANP/RTR) - In de Mexicaanse badplaats Acapulco zijn na de verwoesting door orkaan Otis plunderingen gemeld. Mensen halen voedsel, water en toiletpapier uit winkels omdat ze anders "niets hebben", melden ooggetuigen aan persbureau Reuters. Op beelden is te zien hoe schappen van onder meer supermarkten leeggehaald worden.

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft de plunderaars opgeroepen om "geen misbruik van de situatie te maken". Bewoners van het gebied spreken van "totale chaos", mede omdat geldautomaten niet werken en winkels "afgesloten of leeggeroofd" zijn.

Door het natuurgeweld woensdagochtend vroeg kwamen zeker 27 mensen om het leven. Otis kwam als orkaan van categorie 5 met windsnelheden van 266 kilometer per uur aan land bij Acapulco.

De schade in Acapulco wordt op miljarden geschat. Otis zette straten onder water en rukte daken van huizen en hotels. In de regio rondom de stad zijn wegen slecht begaanbaar. Volgens de gouverneur van Guerrero is 80 procent van de hotels in Acapulco getroffen.

Meer uit Buitenland

Kremlin veroordeelt moordaanslag op Trump

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland verzet zich "krachtig" tegen geweld te midden van een politieke strijd. Dat zegt het Kremlin in een reactie op de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump.

15 minuten geleden
Verdachte moordaanslag Trump had geen strafblad

WASHINGTON (ANP/RTR) - De verdachte van de moordaanslag op Donald Trump had geen strafblad, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankgegevens in de staat Pennsylvania. Hij is daar ook nooit aangeklaagd. Media schrijven ook dat er geen gegevens over de man te vinden zijn in de databanken van de federale rechtbanken.

55 minuten geleden
Moskou ziet moordaanslag op Trump als gevolg van beleid Washington

MOSKOU (ANP/AFP) - Washington moet de "balans opmaken" van zijn "beleid van het aanzetten tot haat", meent het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Woordvoerder Maria Zacharova stelt dat dit beleid heeft geleid tot de moordaanslag op de voormalige president Donald Trump.

1 uur geleden
NAVO-topman Stoltenberg geschokt door poging tot moord op Trump

BRUSSEL (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg zegt geschokt te zijn door de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Hij veroordeelt de aanval en benadrukt dat "politiek geweld geen plek heeft in onze democratieën". "NAVO-bondgenoten staan samen om onze vrijheid en waarden te verdedigen", schrijft de secretaris-generaal op X. Hij wenst Trump en de andere getroffenen een spoedig herstel toe.

2 uur geleden
Scholz: verachtelijke aanval op Trump gevaar voor democratie

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft op X de aanval op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump veroordeeld. Hij noemt de moordaanslag "verachtelijk" en zegt dat dergelijk geweld een bedreiging vormt voor de democratie. Hij wenst Trump een spoedig herstel toe en laat weten in gedachten bij alle getroffenen te zijn.

2 uur geleden
Zelensky veroordeelt 'verschrikkelijke aanval' op Trump

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een video gereageerd op de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Hij spreekt van een "verschrikkelijke aanval" en een "weerzinwekkende misdaad" die veroordeeld moet worden.

2 uur geleden
Chinese president betuigt medeleven aan Trump

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft zijn "medeleven en sympathie" betuigd aan de Amerikaanse oud-president Donald Trump, meldt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Die laat ook weten dat China de ontwikkelingen rond de moordaanslag nauwlettend volgt.

2 uur geleden