Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ploumen ziet geen beweging bij Rutte om vertrouwen te herstellen

Ploumen ziet geen beweging bij Rutte om vertrouwen te herstellen

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte heeft wat de PvdA betreft de afgelopen weken geen stappen gezet om het vertrouwen te herstellen. "Ik zie daar geen beweging", zei partijleider Lilianne Ploumen na een gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

Een flink deel van de Tweede Kamer heeft geen vertrouwen in Rutte meer. Dat komt omdat hij in de verkenningsfase heeft gelogen over het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Ploumen laat weten wel nog steeds open te staan voor regeringsdeelname. "Voor mij is het belangrijkste hoe ik het meeste bereik voor de mensen die op ons gestemd hebben, dat kan in oppositie zijn of in een coalitie."

Verder wil de PvdA-leider dat er een andere cultuur komt op het Binnenhof. Het maakt haar dan niet uit of er een dik of een dun regeerakkoord komt. Tjeenk Willink is van mening dat een gedetailleerd regeerakkoord geen goed idee is. Dat zou niet helpen bij de door de Kamer gewenste bestuurlijke vernieuwing.

De informateur spreekt woensdag met de leiders van de acht grootste partijen in de Tweede Kamer. Dinsdag kwamen de kleinere partijen langs.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 weken geleden
Zit je dan wel op Rutte te wachten Porjus? degene die de zorg in al zijn geledingen en facetten uitgehold heeft, liegen en bedriegen tot kunst heeft verheven, evenals respectloos en minachtend omgaat met burgers en politici. Alleen zijn eigen zieke gedachtenspinsel zijn leidraad en zijn dictaroriale optreden heeft al genoeg slachtoffers opgeleverd zonder dat hij ook maar één keer met zijn ogen knippert en kwaad wordt als hij daarop aangesproken wordt
Porjus 3 weken geleden
Mevrouw Ploumen heeft U dan wel stappen gezet, of is het een 1 richtingsverkeer. Echt Nederland zit niet op de PvdA te wachten, we betalen nog genoeg als gevolg van PvdA maatregels. Tijdelijke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meer uit Politiek

Drie Kamerleden scheiden zich af van FVD, ook Haga

DEN HAAG (ANP) - Drie Kamerleden verlaten de fractie van Forum voor Democratie (FVD) en gaan als zelfstandige fractie verder. Het gaat om Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraim. Dat maakte Van Haga in een persbericht bekend.

1 dag geleden
Informateur Hamer gaat langs bij Kamervoorzitter Bergkamp

DEN HAAG (ANP) - SER-voorzitter Mariëtte Hamer, die woensdag is benoemd tot de nieuwe informateur, gaat diezelfde avond nog langs bij Vera Bergkamp, de voorzitter van de Tweede Kamer. Hamer krijgt van de Kamervoorzitter de opdracht waar zij zich over zal buigen als informateur.

2 dagen geleden
PvdA vertrouwt Rutte nog niet, GroenLinks houdt deur op een kier

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen in demissionair premier Mark Rutte is bij PvdA-leider Lilianne Ploumen nog niet hersteld, zegt ze woensdag tijdens het debat over de formatie. Eerder steunde de PvdA een motie van wantrouwen tegen hem, die het nipt niet haalde. Ook GroenLinks zette haar handtekening onder die motie, maar partijleider Jesse Klaver vindt "dat we de inhoudelijke gesprekken met elkaar moeten starten". Dat is volgens hem ook de taak die de Kamer heeft gekregen van informateur Herman Tjeenk Willink.

2 dagen geleden
Hamer krijgt tot 6 juni om te kijken welke partijen gaan formeren

DEN HAAG (ANP) - SER-voorzitter Mariëtte Hamer is door D66 en VVD voorgedragen als nieuwe informateur. Zij moet onderzoeken of er al stappen zijn te zetten om de politieke cultuur te vernieuwen en een economisch herstelplan in elkaar te zetten. Eerst moet inhoudelijk worden vastgesteld hoe het beleid er de komende jaren ongeveer uit moet gaan zien. Daarvoor heeft ze tot 6 juni de tijd, stelt de motie waarmee de partijen haar voordragen. Pas daarna gaat Hamer onderzoeken welke partijen een nieuwe coalitie gaan vormen, zo blijkt uit het voorstel van D66 en VVD.

2 dagen geleden
Kaag: formatie nog geen gelopen wedstrijd

DEN HAAG (ANP) - De formatie van een nieuw kabinet waarin D66 deelneemt is nog niet beklonken, stelt D66-leider Sigrid Kaag. Ze reageert daarmee op een opmerking van DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan, die tegen haar zei dat ze hoe dan ook vicepremier namens haar partij zal worden in een vierde kabinet van Mark Rutte. Maar de inhoudelijke verschillen tussen de VVD en D66 zijn groot, zegt ze. "De formatie is nog geen gelopen wedstrijd."

2 dagen geleden
Rutte: ik zal hulp nodig hebben bij nieuwe bestuurscultuur

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte, die hoopt na de formatie een vierde kabinet te leiden, zal "hulp nodig hebben" bij aspecten van de nieuwe bestuurscultuur waar hij moeite mee heeft. "Dat weet ik van mezelf", zei de liberale voorman in het debat. Hij verwacht dat zo'n nieuwe politieke cultuur leidt tot heftigere politieke debatten, ook tussen coalitiepartijen. Dit terwijl Rutte naar eigen zeggen juist de neiging heeft conflicten klein te houden en de nadruk te leggen op goede persoonlijke verhoudingen.

2 dagen geleden
Partijen boos over manier van aanwijzen Hamer als informateur

DEN HAAG (ANP) - De rechtse partijen PVV en JA21 zijn niet te spreken over het feit dat de naam van SER-voorzitter Mariëtte Hamer als nieuwe informateur al rondgaat. Hamer is nog niet officieel als informateur benoemd, en de oppositiepartijen zelf zijn hierover niet geïnformeerd, stellen partijleiders Geert Wilders en Joost Eerdmans. Zij vinden het niet democratisch dat dit met een aantal partijen al besloten is.

2 dagen geleden