Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ploumen is blij dat het nu over de inhoud gaat

Ploumen is blij dat het nu over de inhoud gaat

DEN HAAG (ANP) - Lilianne Ploumen is blij dat de formatie nu "langs de lijnen van de inhoud" verder gaat. De PvdA-leider sprak dinsdagmiddag met informateur Mariëtte Hamer. Na afloop zei ze dat mogelijke coalities nauwelijks ter sprake zijn gekomen. Het ging meer over "wat in Nederland aan de hand is en wat de zorgen van mensen zijn".

D66-leider Sigrid Kaag sprak eerder op de dag de hoop uit dat er een coalitie gevormd kan worden met D66, VVD, CDA, GroenLinks én de PvdA. Of dat ook voor Ploumen de gedroomde optie is, wilde de sociaaldemocraat niet zeggen. "Voor mij is het belangrijk dat er een kabinet komt dat een investeringskabinet is. Met welke partijen... Volgens mij is het juist de bedoeling dat we over de inhoud praten."

Ploumen hoopt wel dat een nieuwe coalitie "zo progressief mogelijk" wordt. Een coalitie zonder andere linkse partij, en dan vooral GroenLinks, ziet ze niet zitten.

Herstelplan

De PvdA vindt het belangrijk dat er geld gestoken wordt in een herstelplan voor na de coronacrisis, zeker voor zwaar getroffen sectoren als kunst en cultuur en het toerisme, zei de fractievoorzitter. Ook wil ze investeren in woningen, onderwijs en kinderen die een achterstand hebben opgelopen. Verder wil de Partij van de Arbeid meer werkzekerheid.

Ploumen was de voorlaatste fractievoorzitter die aanschoof bij de eerste gespreksronde met informateur Hamer. VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte is als laatste aan de beurt.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 3 weken geleden
De volgorde is verkeerd vrouw Pluimen Eerst woningbouw en onderwijs en heeeeeel veeel later cultuur en kunst . En de toeristen komen toch wel daar heb je geen omkijken naar

Meer uit Politiek

Hamer: partijen naderen elkaar, stugheid is logisch in deze fase

DEN HAAG (ANP) - Partijen "naderen elkaar op de inhoud", zegt informateur Mariëtte Hamer. Dat betekent nog niet dat snel duidelijk wordt welke partijen straks deel uitmaken van het nieuwe kabinet, maar dat had Hamer naar eigen zeggen "na één ronde" ook niet verwacht. "Zo lang ben ik niet bezig, deze omtrekkende bewegingen zijn volstrekt logisch."

1 dag geleden
Rutte ziet formatie niet moeilijker worden door Omtzigt-notitie

DEN HAAG (ANP) - De formatie zal niet moeilijker worden door de notitie van het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, denkt VVD-leider Mark Rutte. Hij wilde vrijdag verder geen commentaar geven op de kwestie, behalve dat het zonder CDA het moeilijk wordt een meerderheidskabinet te vormen. D66-leider Sigrid Kaag wilde er ook geen uitspraken over doen.

1 dag geleden
CDA-bewindslieden bezorgd over notitie-Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - De bewindslieden die namens het CDA in het kabinet zitten, vinden dat de commissie die onderzoek doet naar de verkiezingscampagne van de partij zich moet buigen over de notitie van Pieter Omtzigt die donderdag naar buiten kwam. In die notitie zegt Omtzigt zich onder meer niet gesteund te voelen door de ministers van zijn partij.

1 dag geleden
Hoekstra: inhoud Omtzigt-notitie schadelijk en vervelend

DEN HAAG (ANP) - De uitgelekt notitie van Pieter Omtzigt is "heel vervelend en echt beschadigend", aldus CDA-leider Wopke Hoekstra, en roept volgens hem "heel veel vragen" op. Het zal volgens hem binnen de partij worden besproken en opgelost, maar het is "geen makkelijke fase" voor het CDA.

1 dag geleden
Interim-voorzitter CDA: donoren hadden geen invloed op beleid

DEN HAAG (ANP) - Mensen die aan de verkiezingscampagne van het CDA hebben gedoneerd, hadden daarmee geen invloed op het beleid van de partij. Ook zijn alle regels rondom donaties aan politieke partijen "gerespecteerd". Dat zei interim-partijvoorzitter Marnix van Rij vrijdagochtend op Radio 1.

1 dag geleden
Kabinet besluit hoe evenementen kunnen doorgaan

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet besluit vrijdag onder welke voorwaarden evenementen weer kunnen doorgaan, nadat de volgende stap van het zogeheten openingsplan wordt gezet. Dan wordt een groot aantal coronamaatregelen versoepeld en kunnen bijvoorbeeld festivals weer worden georganiseerd.

2 dagen geleden
De Vries: CDA-kandidaten niet gevraagd naar voorkeur voor Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Kandidaten voor de Tweede Kamerlijst van het CDA zijn volgens een voormalige spindoctor van die partij niet gevraagd of ze Pieter Omtzigt of Hugo de Jonge steunen als lijsttrekker. "Dat kan ik met zekerheid zeggen", zegt Jack de Vries, die in de beginfase betrokken was bij de verkiezingscampagne van het CDA, op NPO Radio 1.

2 dagen geleden