Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ploegleider Jumbo-Visma ziet 'uitstekende reactie' van Roglic

Ploegleider Jumbo-Visma ziet 'uitstekende reactie' van Roglic

VAL DI ZOLDO (ANP) - Ploegleider Marc Reef van Jumbo-Visma vindt dat Primoz Roglic een uitstekende reactie heeft gegeven na zijn mindere dag in de zestiende etappe van de Ronde van Italië. De Sloveense kopman liet in de achttiende rit zien sterk te zijn op de slotklim naar Val di Zoldo en klom naar de tweede plaats in het algemeen klassement, achter rozetruidrager Geraint Thomas.

"João Almeida kraakte vandaag door de aanval van Primoz", zei Reef. "Het lijkt erop dat hij het nu was die een slechte dag kende. Wellicht dat Thomas, die vandaag in staat was te volgen, die de komende twee dagen ook nog tegenkomt. Met de vijf man die zijn ploeg nog in koers heeft, kunnen ze de wedstrijd tot een bepaald moment controleren." De ploegleider zag dat als er aanvallen komen, de renners van Ineos Grenadiers het ook lastig krijgen. "Wellicht dat wij nog kunnen profiteren van een zwak moment van hen."

Ook Sepp Kuss, die voor de versnelling zorgde die Almeida te veel werd, had een sterke kopman gezien. "Op dagen als vandaag kun je niet met de besten wedijveren als je niet helemaal 100 procent bent", zei de Amerikaan. "Gelukkig is Primoz uitstekend in orde. Met de tijdwinst die hij vandaag heeft geboekt kunnen we tevreden zijn."

Koninginnenrit

In de loodzware rit van vrijdag gaat de ploeg nog een keer proberen in de aanval te gaan, kondigde Kuss aan. "We kijken nu uit naar de koninginnenrit, waar we als ploeg de laatste keer in deze Giro iets op poten kunnen zetten. De tijdrit van zaterdag wordt een man-tegen-mangevecht."

Roglic staat in het algemeen klassement op 29 seconden van Thomas. Na de bergetappe van vrijdag volgt nog een klimtijdrit op zaterdag en een vlakke etappe op zondag in Rome.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden