Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pleidooi voor 'vergeten groep' bij prijsplafond energie

Pleidooi voor 'vergeten groep' bij prijsplafond energie

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer moet haast maken met het vinden van een oplossing voor een 'vergeten groep' bij het prijsplafond voor energie. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH), Aedes, de Woonbond, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en studentenorganisaties is er nog geen oplossing voor verenigingen van eigenaren (vve's) die met blokverwarming hun huizen verwarmen.

Blokverwarming is een vorm van verwarmen waarbij alle woningen, bijvoorbeeld in een flat, op dezelfde cv-ketel zijn aangesloten, legt de VEH uit. Bij de energieleverancier is niet bekend hoeveel appartementen er achter die aansluiting zitten. Daarmee zouden deze huishoudens niet in aanmerking komen voor de regeling rond het energieplafond. Dit omdat deze per aansluiting wordt toegepast.

De genoemde organisaties zeggen mee te willen denken aan een oplossing, zodat ook de appartementseigenaren met blokverwarming recht hebben op compensatie via het prijsplafond. De Tweede Kamer buigt zich dinsdag over een motie waarin gemaand wordt tot spoed.

Meer uit Financieel

TikTok klaagt overheid VS aan om dreigende ban of verkoop

WASHINGTON (ANP) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance hebben dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. Daarmee proberen ze een in hun ogen "ongrondwettelijke" wet tegen te houden waarmee ByteDance wordt gedwongen zijn Amerikaanse onderdelen te verkopen. Als ByteDance dit niet doet, kan TikTok verboden worden in de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Tesla legt productie Duitse fabriek vier dagen stil, meldt krant

BERLIJN (ANP) - Tesla legt de productie van zijn fabriek nabij Berlijn na woensdag vier dagen stil. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag op basis van een interne mail aan personeel. Aanleiding zijn de verwachte demonstraties tegen de uitbreiding van de fabriek in Grünheide. Activisten willen de fabrikant van elektrische auto's op die manier tegenhouden om onder meer een stuk bos te kappen. Volgens Handelsblatt wordt de productie weer opgestart tijdens de nachtdienst op zondag.

2 uur geleden
AEX scherpt slotrecordstand aan en eindigt boven de 900 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is dinsdag op een nieuwe recordstand van 900,06 punten gesloten. Rond 15.10 uur doorbrak de hoofdindex voor het eerst de 900-puntengrens. Kort daarna werd de hoogste stand ooit bereikt, van 900,76 punten.

2 uur geleden
Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

AMSTERDAM (ANP) - Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

3 uur geleden
Microsoft sluit gamestudio's om te focussen op grote titels

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft sluit de deuren van een aantal gamestudio's waarvan het technologieconcern eigenaar is om te focussen op grote titels. Dat staat in een interne e-mail die in handen is van persbureau Bloomberg. Het gaat om de Amerikaanse vestiging van Arkane Studios in Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios en Roundhouse Games.

3 uur geleden
Geen enkele Belgische partij brengt begroting op orde

BRUSSEL (ANP) - Geen enkele Belgische politieke partij brengt het begrotingstekort en de staatsschuld in een volgende regeringstermijn terug binnen de Europese limieten. Sommige belangrijke partijen zouden de toestand juist verergeren als ze het na de verkiezingen in juni voor het zeggen krijgen, blijkt uit de doorrekening van het Belgische Federaal Planbureau (FPB).

4 uur geleden
Werkgeversorganisaties staan achter regulering arbeidsmigratie

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zien graag dat de "uitwassen met arbeidsmigranten met wortel en tak worden uitgeroeid" en dat malafide ondernemers "hard worden aangepakt door de inspectie". Daarmee reageren werkgeverorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op de oproep van inspecteur-generaal Rits de Boer van de Arbeidsinspectie om arbeidsmigratie beter te reguleren. "Belangrijk is ook dat er een integrale visie komt op migratie en wat Nederland nodig heeft", zeggen de twee organisaties.

4 uur geleden