Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PlayStation-maker Sony uitblinker in lagere Nikkei

PlayStation-maker Sony uitblinker in lagere Nikkei

TOKIO (ANP) - Elektronicaconcern Sony was donderdag een uitblinker op de Japanse beurs. De maker van de PlayStation profiteerde afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar computerspelletjes doordat mensen meer thuiszitten vanwege de coronapandemie. De stemming op de aandelenbeurs in Tokio was evenwel negatief. Beleggers namen wat winst na de sterke opmars in de afgelopen drie handelsdagen. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten eveneens verliezen zien.

De toonaangevende Nikkei in de Japanse hoofdstad eindigde 1,1 procent in de min op 28.341,95 punten. Sony maakte een koerssprong van 9 procent. Behalve de gamestak deed ook de muziekdivisie van Sony opnieuw goede zaken. De filmdivisie presteerde minder nu de bioscopen in een groot deel van de wereld nog dicht zijn. Sony werd ook positiever over zijn hele boekjaar en verhoogde de winstverwachting.

De cijfers van Nomura (plus 3,6 procent) vielen eveneens in de smaak. Het grootste effectenhuis van Japan profiteerde van de grote schommelingen op de beurzen en zag de winst afgelopen kwartaal flink stijgen. Bij de sterk gestegen Japanse chipbedrijven werden winsten genomen. Chiptester Advantest zakte ruim 3 procent.

In Seoul noteerde de Kospi tussentijds 1,5 procent in de min. Kia Motors won 0,5 procent. De Zuid-Koreaanse automaker won een dag eerder al 15 procent na mediaberichten dat het Amerikaanse technologieconcern Apple miljarden wil investeren in het bedrijf als onderdeel van een samenwerking op het gebied van elektrische voertuigen. De Amerikaanse zakenzender CNBC meldde donderdag dat Apple dichtbij een akkoord is over een deal met Kia en moederbedrijf Hyundai (plus 0,2 procent) om zelfrijdende Apple-auto's te maken in de Kia-fabriek in Georgia.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

5 uur geleden
Overwinning Jack Daniel’s bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel’s, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden. Zo luidt het oordeel van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die door de whiskymaker was aangespannen vanwege het speeltje met de naam ‘Bad Spaniels’.

6 uur geleden
'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

8 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

9 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

9 uur geleden