Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Pittig gesprek' tussen Visser en Zeeland over kazerne

'Pittig gesprek' tussen Visser en Zeeland over kazerne

MIDDELBURG (ANP) - Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) heeft een "pittig gesprek" gehad met vertegenwoordigers van de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en het waterschap. Ze was naar Zeeland getrokken omdat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen wordt heroverwogen.

De staatssecretaris heeft vooral geluisterd, laat haar woordvoerder weten. Het nieuws dat de verhuizing waarschijnlijk niet doorgaat is de Zeeuwse bestuurders rauw op het dak gevallen. Al in 2012 besloot het kabinet een nieuw onderkomen voor de 1800 mariniers te bouwen in Vlissingen.

Maar veel mariniers zien het niet zitten. Het Korps Mariniers kampt daardoor met een leegloop. Dat baart Defensie grote zorgen. Tegelijk is een afspraak met Zeeland gemaakt. Visser wilde het dilemma toelichten waar het kabinet voor staat.

Uitgelekt

Vorige week lekte uit dat Defensie de verhuizing niet wil laten doorgaan. Zeeland was boos dit uit de media te moeten vernemen. Visser betreurt dat het zo is gelopen.

De Zeeuwse bestuurders gaan de zaak nu eerst bespreken in de gemeenteraad en Provinciale Staten. Daarna wordt eventueel een afspraak voor een tweede gesprek gemaakt. Over compensatie voor Zeeland is nog niet gesproken, aldus de woordvoerder van Visser.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

jos15 1 jaar geleden
www.ijsclubzeeland.nl, Volgens mij is er nog niks bekend van hoe de kazerne er uit gaat zien. Er is ook nog geen bouwbedrijf bekend die hem gaat bouwen.
www.ijsclubzeeland.nl 1 jaar geleden
Kan iemand mij propaganda matreaal laten zien hoe de kazerne eruit komt te zien. Zie alleen een luchtfoto van een rotonde. Een beetje marinier en aanhang wil goed geïnformeerd zijn. Vraag aan architecten en gemeente om meer informatie?

Meer uit Politiek

Kabinet wil bonus geven aan alle zorgmedewerkers

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil een bonus geven aan alle medewerkers in de zorg. Ze krijgen dan een netto-uitkering van 200 tot 240 euro, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Ideeën Rutte over nieuwe bestuursstijl maken weinig indruk

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe bestuursstijl die Mark Rutte als VVD-leider in Nieuwsuur aankondigde, maakt niet echt indruk op andere partijen. D66-leider Sigrid Kaag toonde zich nog het meest positief. De ideeën zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk", zei ze dinsdag. Linkse oppositiepartijen vinden het niet voldoende.

10 uur geleden
SER-voorzitter Mariëtte Hamer vrijwel zeker nieuwe informateur

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en oud-fractievoorzitter van de PvdA, wordt woensdag zo goed als zeker voorgedragen als nieuwe informateur door de Tweede Kamer. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van het AD.

11 uur geleden
D66-leider Kaag noemt uitspraken Rutte 'een begin'

DEN HAAG (ANP) - De ideeën die VVD-voorman Mark Rutte over een nieuwe bestuursstijl in Nieuwsuur openbaarde, zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk". Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag.

14 uur geleden
Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

1 dag geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

3 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

3 dagen geleden