Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pilotenbond en easyJet akkoord over versoberingen

Pilotenbond en easyJet akkoord over versoberingen

BADHOEVEDORP (ANP) - De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) en easyJet hebben deze week unaniem ingestemd met de versobering van de arbeidsvoorwaarden van piloten van de prijsvechter. Die versobering duurt twee jaar, maar daardoor hoeven er geen gedwongen ontslagen te vallen onder de 90 piloten die in Amsterdam werken, zegt de VNV.

Amsterdam is volgens de VNV voor easyJet een belangrijke en strategische vliegbasis. Er werken ongeveer 300 mensen, onder wie 90 piloten. De versobering bestaat onder meer uit loonbevriezing en het uitblijven van een inflatiecorrectie, laat een VNV-woordvoerder weten. De huidige cao is een jaar verlengd.

Sinds het uitbreken van de pandemie gingen de VNV en de Britse luchtvaartmaatschappij in overleg over een pakket van "kostenbesparende en flexibiliteitsmaatregelen". VNV-voorzitter Willem Schmid zegt dat de easyJet-vliegers die de vereniging vertegenwoordigt "hun verantwoordelijkheid nemen" in de "noodzakelijke stappen" die luchtvaartmaatschappijen door de coronacrisis moeten zetten. "Met deze afspraak helpen de piloten easyJet om de crisis te doorstaan."

De flexibiliteitsmaatregelen gaan over het sneller kunnen op- en afschalen van personeel. De inkomens van easyJet-piloten waren voor een groot deel al flexibel. Als ze niet vliegen, verdienen ze minder.

Door de coronacrisis heeft de luchtvaartsector een ongekend harde klap gekregen. EasyJet kon lange tijd niet vliegen en kondigde al aan in het Verenigd Koninkrijk 5000 banen te schrappen. Daaronder vallen ongeveer 700 piloten. Ook sluiten de bases op de Britse luchthavens Stansted, Southend en Newcastle.

Meer uit Financieel

Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

16 minuten geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

19 minuten geleden
Gasunie maakt minder winst door lagere omzet en meer personeel

GRONINGEN (ANP) - Gasunie heeft vorig jaar minder winst gemaakt, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat komt volgens het bedrijf omdat er minder binnenkwam, maar ook omdat de kosten voor personeel en voorinvesteringen in de energietransitie hoger waren.

30 minuten geleden
Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

1 uur geleden
Deutsche Bank wil volgens bronnen bankroet Chinese vastgoedreus

SHANGHAI (ANP/RTR) - Deutsche Bank wil het faillissement aanvragen van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Shimao. Het is zeer ongebruikelijk dat een buitenlandse bank hiertoe overgaat.

1 uur geleden
Duitse fabrikant van vliegende taxi's mag productie starten

BRUCHSAL (ANP/DPA) - De Duitse fabrikant Volocopter heeft van de luchtvaartautoriteit in Duitsland goedkeuring gekregen om de eerste serie van zijn vliegende taxi's te produceren. Topman Andreas Fehring spreekt van "een belangrijke mijlpaal", al mag er vooralsnog niet gevlogen worden met de luchttaxi's. Zodra die goedkeuring er is, kunnen de vliegtuigen worden geleverd aan klanten.

1 uur geleden
IMCD aan kop in hogere AEX, Aegon onderaan na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - IMCD was vrijdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die positief begon aan de nieuwe beursmaand. De chemicaliƫndistributeur zag de omzet en nettoresultaat vorig jaar afnemen. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor de uitdagende macro-economische ontwikkelingen in 2023 en dat het de resultaten van het sterke jaar 2022 niet zou evenaren. Volgens analisten van zakenbank Jefferies viel de jaarwinst van IMCD desondanks hoger uit dan verwacht. Het aandeel steeg dik 7 procent.

1 uur geleden