Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pieter Pot denkt dit jaar geen verlies meer te maken

Pieter Pot denkt dit jaar geen verlies meer te maken

ROTTERDAM (ANP) - De verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot denkt voor het einde van dit jaar voor het eerst sinds zijn oprichting geen verlies te draaien, zegt oprichter Jouri Schoemaker. Vanaf dinsdag gaat Pieter Pot weer open, nadat het bedrijf failliet ging en in januari een doorstart maakte. De onlinesuper verwacht met een halvering van het statiegeld op potten meer te gaan verkopen.

Bij de heropening van Pieter Pot gaat het statiegeld omlaag van 2 euro naar 1 euro, meldt Schoemaker. "Vooral bij de eerste bestelling ervaarden sommige klanten dit als drempel", zegt hij over het oude statiegeldbedrag. Hij verwacht dat mensen meer potten met producten bestellen als zij minder statiegeld hoeven te betalen.

Ook heeft Pieter Pot de operationele activiteiten zoals het vullen, bezorgen en het schoonmaken van de glazen potten nu helemaal uitbesteed aan andere organisaties. Het bedrijf heeft geen eigen magazijn meer en beschikt over een klein operationeel team van zes mensen. "Daarom hebben we nu hele lage vaste kosten, alleen nog variabele kosten per order. Het doel is om voor het einde van het jaar op maandbasis zwarte cijfers te schrijven", zegt Schoemaker.

Tegoed

Bij de heropening kunnen klanten niet alle producten bestellen die Pieter Pot voor het faillissement wel aanbood. Voorlopig zijn alleen zo'n 150 basale producten zoals rijst, pasta, noten en ontbijtgranen beschikbaar. Het komende half jaar wil de onlinesupermarkt het aantal producten uitbreiden naar vierhonderd. "Het kost heel veel tijd om de voorraden volledig aan te vullen", licht Schoemaker toe.

Klanten die voor het faillissement nog geld op hun account hadden, krijgen dat niet teruggestort. Als Pieter Pot oude tegoeden wel zou uitkeren, kan de onderneming naar eigen zeggen "geen gezond bedrijf creëren op de korte termijn". Klanten kunnen hun oude tegoeden alleen gebruiken om nieuwe bestellingen mee te doen. Pieter Pot had naar eigen zeggen 15.000 vaste klanten.

Pieter Pot werd in 2019 opgericht, maar wist nooit winstgevend te worden. Het bedrijf kampte voor het faillissement al een tijd met financiële problemen en startte meerdere crowdfundingsacties om een bankroet af te wenden. Er bleek in december niet genoeg geld opgehaald te zijn, waarna het bedrijf failliet ging. Een maand later meldde Pieter Pot wel genoeg geld te hebben opgehaald om het bedrijf voort te kunnen zetten. Moederbedrijf Pieter Pot Beheer BV nam de onlinesupermarkt over.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

29 minuten geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

2 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

4 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

22 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden