Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Piet S. in beroep tegen celstraf van 17 jaar voor drugshandel

Piet S. in beroep tegen celstraf van 17 jaar voor drugshandel

DEN HAAG (ANP) - Piet S. (67) gaat in hoger beroep tegen de celstraf van zeventien jaar die hij vorige week opgelegd kreeg voor onder meer drugshandel en witwassen. Dit meldt zijn advocaat. De rechtbank in Den Haag zag S., die een decennialange reputatie heeft in de onderwereld, als de baas van een organisatie die verantwoordelijk was voor het ontvangen en versturen van allerlei soorten drugs.

S. heeft zelf altijd volgehouden dat hij zelf niet bezig was met drugshandel, maar als een soort scheidsrechter opereerde voor criminele groepen. Daarbij zei de verdediging ook dat woorden niet in daden zijn omgezet. "Veel verder dan het elkaar bestoken met berichten zijn ze (de verdachten, red.) niet gekomen", aldus de advocaat.

De rechtbank zag echter voldoende bewijs tegen S. in onder meer in ontsleutelde berichten en afgeluisterde gesprekken. Ook is het volgens de rechtbank wel degelijk tot transporten gekomen. "Hij kon zich meten met de top van de Nederlandse drugswereld", zo zei de rechtbank, die de feiten waarvoor S. en zijn groep verantwoordelijk worden gehouden ook "ongekend" noemde.

4600 kilo cocaïne

De criminele drugsorganisatie heeft volgens de rechtbank drugslijnen over de hele wereld opgezet. "Van Rusland en Australië tot Engeland en Paraguay." Onder meer 4600 kilo cocaïne en 11.000 kilo hasj zou zijn verscheept.

Meer dan twintig verdachten stonden terecht in de megazaak Taxus, die in 2020 begon. De straffen voor de overige verdachten variëren van een boete tot celstraffen van zes maanden tot twaalf jaar. Onder hen was ook de zoon van Piet S., Freddy. Hij kreeg acht jaar cel opgelegd. Veel straffen waren hoger dan het OM had geëist.

Meer uit Binnenland

Halsema wil investeringen in geestelijke gezondheidszorg

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept het kabinet op te investeren in de geestelijke gezondheidszorg. Ze zegt in een interview in De Telegraaf dat er verhoudingsgewijs meer geld gaat "naar yogamoeders met een lichte depressie, dan naar mensen met echt heel ernstige psychiatrische aandoeningen die dringend hulp nodig hebben".

4 minuten geleden
Zwemmer overleden in Lathumse Plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - In de Lathumse Plas bij het Gelderse Giesbeek is vrijdagavond een zwemmer overleden, meldt de brandweer. De hulpdiensten rukten rond 19.50 uur uit voor een vermist persoon in het water van de recreatieplas. Duikers van de brandweer voerden "een snelle redding" uit, maar de hulp kwam toch te laat.

7 uur geleden
Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

9 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

9 uur geleden
Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

12 uur geleden
Groninger opgepakt om maken 'bangalijst' en intimideren advocaat

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Groningen is opgepakt voor het maken van een bangalijst. Hij deelde privégegevens en foto's van jonge vrouwen en plaatste daar seksuele berichten bij. Ook zou hij hebben geprobeerd een advocaat die slachtoffers bijstond onder druk te zetten, zodat zij haar werk zou stoppen.

12 uur geleden
Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

12 uur geleden