Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Piek en Seinen verliezen van sterke Koreanen en blazende airco

Piek en Seinen verliezen van sterke Koreanen en blazende airco

TOKIO (ANP) - Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen moesten bij de Olympische Spelen van Tokio in de kwartfinales van het dubbelspel niet alleen een ijzersterk Zuid-Koreaans koppel weerstaan, maar ook een veel te hard blazende airco. "Aan de ene kant stond de wind mee en kwamen de smashes veel harder aan, aan de andere kant van het net was er wind tegen en moest je veel meer doorslaan op de zwaardere shuttle", gaf Piek aan na de nederlaag in twee games: 8-21 17-21.

Het Nederlandse koppel merkte pas bij het inslaan hoeveel erger het was dan op andere dagen. "We moesten in een minuut aanpassen en de tactiek veranderen en dat ging dus niet helemaal goed", vervolgde Piek. "We probeerden vanaf het begin veel te snel te scoren en maakten in ons ongeduld te veel onnodige fouten. Zij pakten veel te makkelijk de punten af van ons."

De 29-jarige Piek gaf ook toe dat een zege tegen het als vierde geplaatste koppel Lee Sohee/Shin Seungchan niet voor de hand lag. "Ik hoopte op een intens slechte dag bij hen, maar ze hadden zich goed voorbereid. Eerlijk is eerlijk; zij lieten wel zien waarom zij de nummers vier van de wereld zijn en wij achttiende. In de tweede game hebben we nooit voorgestaan, maar kwamen we op karakter goed terug. Dat maakt de uitschakeling iets minder zuur."

Snel en explosief

Aziatische tegenstanders zijn altijd lastig, wist Piek. "Het zijn 'hardhitters', ze spelen met snelheid en explosiviteit. Wij Europeanen moeten het hebben van tactiek en kunnen schakelen en veranderen van spel. Helaas lukte ons dat niet goed vandaag." Blazende airco's maakte het badmintonduo overigens al vaker mee. "In Indonesië is het helemaal erg. Dat zijn gewoon tornado's, daar heb je helemaal geen controle en gaat de shuttle alle kanten op", zei Piek.

Het Nederlandse duo was ondanks de uitschakeling tevreden. "Ik vond het een geweldige ervaring en heb van alle wedstrijden genoten", zei Seinen. "Het doel was om de kwartfinales te halen en dat is gelukt. Ik denk dat we blij kunnen zijn met wat we hebben bereikt. Het zou wel een heel andere sfeer zijn geweest met publiek erbij, maar we hebben gewoon onze eigen sfeer gemaakt."

Meer uit Sport

Amerikaan Sargeant behoudt zitje bij Williams in Formule 1

GROVE (ANP) - De Amerikaanse autocoureur Logan Sargeant behoudt zijn stoeltje bij het Formule 1-team van Williams in 2024. Het nieuws was deze week al doorgesijpeld, maar het Britse team heeft het nu bevestigd.

10 minuten geleden
Dominicaanse atleet drie jaar geschorst voor leeftijdsbedrog

MONACO (ANP) - Atleet Luguelín Santos uit de Dominicaanse Republiek is ruim tien jaar na een overtreding van de wedstrijdregels voor drie jaar geschorst. Volgens het onafhankelijk tuchtorgaan AIU van de mondiale atletiekbond heeft Santos in 2012 gelogen over zijn leeftijd op de WK onder 20 in Barcelona, waar hij goud won op de 400 meter. Santos was niet 19 jaar oud, zoals in zijn paspoort stond, maar 20. Hij had dus niet mogen deelnemen aan het toernooi.

2 uur geleden
Wereldkampioene Van den Broek-Blaak na bevalling terug op de fiets

ZUIDLAND (ANP) - Wielrenster Chantal van den Broek-Blaak gaat na de bevalling van haar dochter weer mee op trainingskamp. Dat meldt haar ploeg SD Worx op X. De wereldkampioene op de weg van 2017 stapt na zo'n zes maanden weer op de fiets.

2 uur geleden
Nadal maakt langverwachte rentree in Australische Brisbane

BRISBANE (ANP) - Rafael Nadal doet begin januari mee aan het tennistoernooi in Brisbane. De Spanjaard laat in een video op social media weten daar zijn rentree te maken. De 37-jarige Nadal heeft vanwege een heupblessure geen officiële wedstrijd gespeeld sinds hij begin dit jaar in de tweede ronde van de Australian Open verloor van Mackenzie McDonald.

4 uur geleden
Tennisser Van Rijthoven is pijnvrij en is bijna klaar voor rentree

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jaap Veerman van de raad van commissarissen van FC Volendam verwacht niet dat het ontslag van preses Jan Smit en de overige bestuursleden een begin is van een massale uittocht van invloedrijke mensen bij de club uit de Eredivisie. "Dat denk ik niet", zei hij op een drukbezochte persconferentie. "Want het gaat uiteindelijk om de club Volendam."

6 uur geleden
Tennisser Griekspoor doet mee aan ABN Amro Open in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor doet in februari mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. Dat laat het toernooi weten in een verklaring. De huidige nummer 23 van de wereld reikte dit jaar nog tot de halve finale in Ahoy.

7 uur geleden
Hoop op marathon in Winterswijk neemt af door dooi

WINTERSWIJK (ANP) - De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

10 uur geleden