Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips weer in schijnwerpers op Beursplein 5

Philips weer in schijnwerpers op Beursplein 5

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips staat dinsdag weer volop in de schijnwerpers. Het zorgtechnologiefonds breidt een eerdere terugroepactie voor bepaalde ademhalingsapparaten uit vanwege problemen met plastic materialen. Het gaat volgens de Amerikaanse toezichthouder om circa 1700 apparaten die nu wereldwijd worden teruggeroepen. Eerder waren dat er 43.

De motor van deze machines kan plastic bevatten dat hiervoor niet geschikt is, waardoor chemische stoffen kunnen vrijkomen. Ook kunnen de apparaten daardoor uitvallen tijdens het gebruik. Eerder was al bekend dat het isolatieschuim in apneu-apparaten kon afbrokkelen met mogelijke gezondheidsproblemen voor gebruikers tot gevolg. Philips is nu bezig met een terugroepactie van die machines. Er moeten in totaal 5,5 miljoen apparaten worden vervangen.

Het aandeel Philips staat sinds de problemen met de slaapapneuapparaten onder grote druk. De kwestie kostte het bedrijf al honderden miljoenen euro's, los van de claims tegen het bedrijf. Topman Frans van Houten kondigde eerder deze maand aan vervroegd te zullen vertrekken.

Energiefondsen

Verder zal de aandacht uitgaan naar energiefondsen, nu de olieprijzen weer zijn opgelopen. Dat komt vooral door zorgen over de leveringszekerheid door de onrust in Libiƫ en de mogelijke productiebeperking die landen van oliekartel OPEC zouden overwegen. Frankrijk waarschuwt ondertussen bedrijven dat energie komende winter mogelijk wordt gerantsoeneerd. De Franse premier Elisabeth Borne roept het Franse bedrijfsleven dan ook op zoveel mogelijk energie te besparen.

De olieprijzen zakten dinsdag voorbeurs wel weer wat weg na de opleving een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper en kostte 96,95 dollar. Voor een vat Brentolie moest 104,49 dollar worden betaald. Dat betekende een daling met 0,5 procent.

CBS-cijfers

Op Beursplein 5 kwam een aantal kleinere fondsen met nieuws. De Enschedese producent van waterzuiveringstechnologie NX Filtration zag in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet groeien, maar maakte ook meer kosten. Energiespecialist Alfen maakte bekend een omvangrijke opdracht in Zweden te hebben binnengesleept.

Verder verwerken beleggers nieuwe CBS-cijfers over de afzetprijzen in de Nederlandse industrie. Ook maakte het statistiekbureau bekend dat de stemming onder ondernemers in de industrie minder werd.

De euro was voorbeurs nagenoeg evenveel waard als de dollar.

Meer uit Financieel

Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

18 minuten geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

1 uur geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

2 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

4 uur geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiƫn). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

4 uur geleden
Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

4 uur geleden