Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips vecht misgelopen opdracht Defensie aan

Philips vecht misgelopen opdracht Defensie aan

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips sleept de Nederlandse staat voor de rechter om een opdracht voor de levering van defibrillatoren aan het ministerie van Defensie. In een kort geding eist de multinational dat de aan een ander bedrijf gegunde order wordt teruggedraaid. Volgens Philips zijn er fouten gemaakt in de aanbestedingsprocedure.

Defensie gaf voor de levering van de automatische externe defibrillatoren, apparaten die bij een hartaanval gebruikt kunnen worden en die zelfs niet getrainde gebruikers stapsgewijs vertellen hoe ze het apparaat moeten gebruiken, de voorkeur aan apparaten van het bedrijf Fuego-Tiel. Philips stelt echter dat de producten van Fuego-Tiel niet in alle situaties een geluid maken, terwijl dat wel een van de eisen in de aanbesteding was.

Philips bevestigde het kort geding te hebben aangespannen, maar wil inhoudelijk niet reageren op de zaak. Wanneer de kortgedingrechter uitspraak doet, is nog ongewis. Wel hoopt het bedrijf dat de hele zaak zo snel mogelijk wordt afgesloten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Opleving advertentiemarkt doet Snap goed

SANTA MONICA (ANP/BLOOMBERG) - Snap heeft in het derde kwartaal meer omzet behaald dan analisten hadden verwacht. De onderneming, bekend van socialemedianetwerk Snapchat, profiteerde van het weer aantrekken van de markt voor online advertenties. Ook keken gebruikers nog altijd vaker en langer naar hun telefoon nu de coronapandemie voortduurt. Het aantal dagelijks actieve gebruikers lag op 249 miljoen, bijna een vijfde meer dan vorig jaar.

1 uur geleden
Minder nieuwe abonnees voor Netflix

LOS GATOS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - In het derde kwartaal heeft videostreamingdienst Netflix 2,2 miljoen nieuwe abonnees getrokken. Dat waren er aanzienlijk minder dan de eerste twee periodes toen door het coronavirus veel mensen hun heil zochten bij de dienst toen andere vormen van entertainment zoals bioscopen, concerten en theaters wegvielen. Netflix had al gewaarschuwd dat de grote toestroom niet aan kon blijven houden.

2 uur geleden
Hoop op deal coronasteun zet Wall Street hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in de plus geƫindigd al konden de hoge standen van halverwege de handelsdag niet vast worden gehouden. Beleggers op Wall Street werden optimistischer dat een akkoord kan worden bereikt in Washington over een nieuw steunpakket voor de door de coronacrisis getroffen economie. Daarnaast wordt een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerkt.

2 uur geleden
Brits bedrijfsleven niet te spreken over brexitbespreking Johnson

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Topmensen uit het Britse bedrijfsleven zijn niet te spreken over een brexitbespreking die premier Boris Johnson samen met de invloedrijke minister Michael Gove hield. In slechts twintig minuten kregen zij van Gove te horen dat de brexit is als verhuizen, met eerst kosten, maar daarna voordelen. Johnson liet weten dat het essentieel is dat bedrijven zich voorbereiden op een brexit met of zonder deal, "want er gaan dingen veranderen".

4 uur geleden
Europese beurzen sluiten verdeeld

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag wisselend geƫindigd. Beleggers waren wat zoekende naar richting. De steeds strengere maatregelen in Europa als gevolg van het oplopende aantal coronabesmettingen zorgden voor onzekerheid. Daartegenover stond hoop op een nieuw coronasteunplan van de Amerikaanse overheid. Bodemonderzoeker Fugro stond op het Damrak in de schijnwerpers na een goed ontvangen kwartaalupdate.

6 uur geleden
EU-onderhandelaar Barnier tegen Britten: deur staat altijd open

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De deur staat altijd open als het Verenigd Koninkrijk weer formeel wil onderhandelen over een handelsakkoord met de Europese Unie. Dat heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier in een telefonisch onderhoud met zijn Britse evenknie David Frost gezegd, schrijft de Fransman op Twitter. "We zouden het meeste moeten maken van de weinige tijd die er nog is."

6 uur geleden
Kleine plussen bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten geopend, na de duidelijke minnen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de politieke ontwikkelingen in Washington rond een nieuw steunpakket. Daarnaast wordt een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerkt.

8 uur geleden