Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips stopt tijdelijk met reparatie bepaalde beademingsapparaten

Philips stopt tijdelijk met reparatie bepaalde beademingsapparaten

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips stopt voorlopig met de terugroepactie van een bepaald type beademingsapparaten. Bij die apparaten kon het isolerend schuim, zelfs nadat het al was vervangen, voor problemen zorgen. Het gaat om beademingsapparatuur die in instellingen wordt gebruikt, niet om de slaapapneu-apparaten van Philips waar ook problemen zijn.

De problemen met de gerepareerde Trilogy-apparaten, zoals het type heet, werden door Philips vorige week aan de Amerikaanse toezichthouder FDA gemeld. Dat gebeurde na meldingen in de Verenigde Staten en Japan. Het nieuwe schuim zou mogelijk kunnen losraken en de luchtinlaat blokkeren. Als dat gebeurt gaat er een speciaal alarm af. Ook zijn er sporen van vuiltjes gevonden in sommige aangepaste apparaten. Voorlopig onderzoek wijst uit dat het onder meer om afgebrokkelde deeltjes van het oude schuim gaat.

Van de Trilogy-apparaten zijn er 170.000 die onderdeel vormen van de terugroepactie. Daarvan waren er zo'n 20.000 apparaten al voorzien van nieuw isolerend schuim. De problemen met de slaapapneuapparaten zijn veel groter. In totaal moest Philips 5,5 miljoen beademingsapparaten voorzien van nieuw schuim. Dat is al bij meer dan 4 miljoen apparaten gebeurd.

Philips verwacht eind deze maand duidelijkheid te kunnen geven over de ernst van de problemen. Ook denkt het bedrijf dan te weten wat er nodig is om de problemen op te heffen.

Meer uit Financieel

Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

2 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

2 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

3 uur geleden
OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

5 uur geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

5 uur geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

6 uur geleden