Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips meldt probleem met beademingsapparaat

Philips meldt probleem met beademingsapparaat

AMSTERDAM (ANP) - Philips waarschuwt voor problemen met zijn Trilogy-beademingsapparaten die ziekenhuizen gebruiken. Door een fout kan bij deze apparaten een alarm voor een lege batterij of stroomuitval afgaan. Daardoor stopt in bepaalde gevallen de beademing, wat volgens Philips ernstige gevolgen kan hebben voor de patiënt als zorgmedewerkers niet ingrijpen.

In een door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gedeelde veiligheidswaarschuwing zegt Philips dat het probleem speelt bij alle apparaten van de types Trilogy Evo, Trilogy Evo O2 en Trilogy EV3000 apparaten. Daarvan zijn zeker tienduizenden exemplaren verkocht, valt op te maken uit eerdere meldingen van de Amerikaanse toezichthouder FDA.

Philips kreeg tot nu toe twintig meldingen van dit soort storingen. Bij het medisch-technologisch bedrijf zijn geen gevallen bekend waarbij het probleem voor schade of letsel heeft gezorgd. Het bedrijf werkt aan een software-update die de storingen moet verhelpen. Die is naar verwachting tussen nu en eind juni klaar om te downloaden.

In 2021 kwam Philips nog in de problemen door een grote terugroepactie voor miljoenen apparaten tegen slaapapneu voor thuisgebruik. Isolerend schuim kon bij die apparaten loslaten. De kwestie heeft Philips al honderden miljoenen euro's gekost aan herstelkosten, afschrijvingen en schikkingen. De donderdag gepubliceerde veiligheidswaarschuwing gaat over andere apparaten.

Meer uit Financieel

VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

AMSTERDAM (ANP) - VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

1 uur geleden
Samsung blijft koploper op wereldwijde smartphonemarkt

SINGAPORE (ANP) - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in het tweede kwartaal zijn koppositie op de wereldwijde smartphonemarkt behouden, meldt onderzoeksbureau Canalys. De Amerikaanse iPhone-maker Apple bleef op de tweede plaats. Het Chinese Xiaomi volgde op de voet en kende afgelopen kwartaal de sterkste groei van de top vijf smartphonefabrikanten in de wereld.

1 uur geleden
IT-concern Atos bereikt overeenkomst met meerderheid schuldeisers

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-concern Atos heeft een overeenkomst bereikt met een meerderheid van zijn schuldeisers. De deal zorgt ervoor dat de schuldeisers na de herstructurering van het bedrijf de controle over Atos in handen krijgen. Schuldeisers die de overeenkomst nog niet hebben getekend, hebben tot 22 juli de tijd om dit te doen.

2 uur geleden
Onderzoek: Koreaanse cultuur goed voor miljardenexport

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten wereldwijd hebben een groeiende interesse in de Zuid-Koreaanse cultuur. Zij geven daardoor steeds meer uit aan zaken als etenswaren, cosmetica, popmuziek en series uit Zuid-Korea. De populaire video-app TikTok en adviesbureau Kantar verwachten op basis van onderzoek dat de exportwaarde van deze producten tegen 2030 bijna verdubbelt tot 143 miljard dollar.

2 uur geleden
Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Topman Peter Wakkie van Centric verwacht dat het bedrijf met de overeenkomst "definitief in rustiger vaarwater" komt.

3 uur geleden
TomTom zakt op Damrak na omzetwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 5 procent.

3 uur geleden
Bronnen: moeder Google praat met Wiz over grootste overname ooit

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet is in gesprek om cybersecurity-start-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

3 uur geleden