Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips: longkanker in vroeg stadium opsporen

Philips: longkanker in vroeg stadium opsporen

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft een manier ontdekt om longkanker in vroegtijdig stadium op te sporen. Dat bevestigde Philips na berichtgeving van het Financieele Dagblad. Door gebruik te maken van technologie op het gebied van beeldvorming verwacht de zorgtechnologieconcern dat artsen kleinere tumoren in de longen in een relatief vroeg stadium kunnen opsporen.

Philips presenteert zijn ontdekking volgende week officieel op een congres voor radiologen in de Verenigde Staten. Naast het stellen van een diagnose kan bij de Philips-aanpak meteen behandeling plaatsvinden. Het bedrijf levert al beeldvormende apparatuur voor medische doeleinden. Nieuw is nu dat het Nederlandse concern niet alleen de bloedvaten kan tonen, maar ook de hele luchtwegenboom met zijn vele vertakkingen, zo citeert het FD Bert van Meurs, die bij Philips leiding geeft over de divisie voor Beeldgeleide Therapie.

Philips doet momenteel in twintig ziekenhuizen ervaring op met de nieuwe apparatuur, waaronder het Radboud UMC in Nijmegen. Het bedrijf denkt bij zijn aanpak van longkanker een voorsprong te hebben op concurrenten als Siemens en General Electric. "Wij zijn gewoon eerder op het idee gekomen", aldus Van Meurs. Philips heeft ook speciale software ontwikkeld om de katheters door de luchtwegen te kunnen leiden.

Meer uit Financieel

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

16 minuten geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

1 uur geleden
G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

4 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

4 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

5 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

17 uur geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

17 uur geleden