Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips hard afgestraft op Amsterdamse beurs

Philips hard afgestraft op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Philips werd woensdag keihard afgestraft op de Amsterdamse beurs wegens de update die het medisch-technologisch bedrijf gaf over de terugroepactie van bepaalde apparatuur. Het bedrijf moet honderden miljoenen euro's meer opzij leggen om de kwestie op te lossen. Daarnaast waarschuwde het bedrijf dat de omzet in het afgelopen kwartaal zo'n 350 miljoen euro lager uit zal vallen dan eerder gedacht door tekorten aan onderdelen.

Het concern heeft 225 miljoen euro extra opzij gezet voor zijn slaapapneuapparaten, die een isolatieschuim bevatten dat kan afbrokkelen, wat gevaarlijk kan zijn voor de patiënten. Voor de terugroepactie had Philips al 500 miljoen euro gereserveerd.

Het bedrijf verloor na het nieuws in één handelsdag 15,4 procent aan beurswaarde. Analisten van ING wijzen er in een rapport op dat de verruiming van de terugroepactie ook betekent dat de kans toeneemt dat gedupeerden met succes schadeclaims kunnen eisen. Collega's van Citi verlaagden hun oordeel over het aandeel Philips.

Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway kwam met nieuws dat door beleggers wel goed werd ontvangen. De maaltijdbezorger achter Thuisbezorgd.nl verwerkte het afgelopen jaar een derde meer bestellingen. Door schaalvoordelen na een overname in de Verenigde Staten zou ook de winstgevendheid zijn verbeterd. Het aandeel won 4 procent en stond bij de sterkste stijgers in de Amsterdamse AEX-index.

De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 zelf eindigde 1 procent hoger op 790,44 punten, met staalconcen ArcerlorMittal (plus 6,5 procent) bovenaan. De MidKap ging ook 1 procent vooruit, tot 1083,75 punten. In heel Europa was de algehele stemming goed. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,7 procent, Londen steeg 0,8 procent.

Inflatiecijfers

Beleggers schrokken niet meer van de inflatiecijfers uit de VS, die wezen op de sterkste stijging van het prijspeil sinds 1982. Dit was grotendeels al verwacht en de financiële markten weten al dat de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve denkt aan snellere renteverhogingen.

De euro was 1,1428 dollar waard, tegen 1,1363 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 82,85 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 84,94 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

10 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

15 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden