Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips: gebruik slaapapneumasker met magneten niet met pacemaker

Philips: gebruik slaapapneumasker met magneten niet met pacemaker

AMSTERDAM (ANP) - Philips roept mensen met een pacemaker, neurostimulator of een interne defibrillator op geen slaapapneumasker met magneetsluiting meer te gebruiken. Ook mensen met een partner met een dergelijk implantaat kunnen dat beter niet meer doen. Voor die gebruikers heeft het bedrijf ook maskers met een ander soort sluiting. Het zorgtechnologiebedrijf houdt geen terugroepactie en er zijn met de oproep ook geen grote kosten gemoeid.

Tot nu toe stond in de gebruiksaanwijzing van de slaapapneumaskers dat gebruikers met een medisch implantaat moesten zorgen dat de magneetsluiting niet te dicht bij dat implantaat kwam. Nu stelt het bedrijf dat mensen die implantaten, maar ook met bijvoorbeeld schroeven in botten of metaalsplinters in hun oog, de maskers met magneetsluiting uit voorzorg niet meer moeten gebruiken. Als er een reactie tussen de magneten in de sluiting en de implantaten ontstaat kan dat mogelijk gevaar opleveren.

Philips benadrukt dat die kans heel klein is. Op circa 17 miljoen verkochte maskers kreeg Philips veertien meldingen van een mogelijke reactie van implantaten op de magneten. "Dus de kans is minder dan één op een miljoen dat er iets gebeurt", zegt een woordvoerder van het zorgtechnologiebedrijf. "Alleen als er iets gebeurt kan dat ernstige gevolgen hebben."

Philips benadrukt dat de aanpassing van het advies in de handleiding vrijwillig is. Met de nieuwe richtlijn zegt het bedrijf voorop te lopen in de branche. Philips laat weten ook een publiciteitscampagne over het gebruik van de maskers met magneetsluiting te beginnen.

Meer uit Financieel

Van Oord rondt werk aan windpark Hollandse Kust Noord af

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener Van Oord heeft alle installatiewerkzaamheden aan het nieuwe offshorewindpark Hollandse Kust Noord afgerond. Hollandse Kust Noord ligt 18,5 kilometer uit de kust ter hoogte van Egmond aan Zee en levert nu voldoende energie om meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien.

1 uur geleden
Passagiersaantallen luchthavens Europa bijna op oude niveau

BRUSSEL (ANP) - De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

2 uur geleden
Duitse export gedaald, ook import afgenomen

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in oktober gedaald onder druk van een lagere uitvoer naar andere landen van de Europese Unie. Ook de import van de grootste economie van Europa en belangrijkste handelspartner van Nederland ging omlaag.

3 uur geleden
Rabobank biedt hypotheekklanten 1000 euro isolatiebudget

UTRECHT (ANP) - Rabobank komt een groep hypotheekklanten tegemoet met een budget van 1000 euro voor de isolatie van hun woning. Het gaat specifiek om eigenaren van woningen met energielabels G of F. De bank, die voor het initiatief 125 miljoen euro uittrekt, wil daarmee naar eigen zeggen "de verduurzaming van de woningmarkt versnellen".

3 uur geleden
AEX opent iets lager na speech Fed-voorzitter over rente

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers in Europa kauwden na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve op vrijdag over de rente. Volgens Powell is het nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging in de Verenigde Staten.

4 uur geleden
Milieu Centraal: zonnepaneel goedkoper, inleg eerder terugverdiend

UTRECHT (ANP) - Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

4 uur geleden
Muziekdienst Spotify gaat opnieuw honderden banen schrappen

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Muziekstreamingdienst Spotify gaat opnieuw honderden banen schrappen om de kosten te verlagen. Het bedrijf neemt daarbij wereldwijd afscheid van ongeveer 17 procent van zijn personeelsbestand. Dat komt neer op ongeveer 1500 arbeidsplaatsen.

5 uur geleden