Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philips centraal op Damrak na kwartaalcijfers

Philips centraal op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs staat Philips maandag in de belangstelling. Het zorgtechnologieconcern boekte afgelopen kwartaal winst ondanks flinke kosten voor een terugroepactie bij slaap- en ademhalingsapparatuur. Ook gaat de aandacht uit naar NN Group. De Amerikaanse vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management en Duitse verzekeraar DWS bereiden naar verluidt een bod voor op de investeringstak van de Nederlandse verzekeraar. Later in de week zullen alle ogen gericht zijn op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint aan de tweedaagse rentevergadering.

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin van de nieuwe beursweek. Ook elders in Europa lijken de beurzen met kleine minnen te openen na de stevige koerswinsten op vrijdag. In de Aziatische regio lieten de belangrijkste aandelenmarkten maandag overwegend verliezen zien. De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds ruim 3 procent kwijt door zware koersverliezen onder de Chinese technologiebedrijven. De Nikkei in Tokio eindigde 1 procent in de plus.

Philips moest in het tweede kwartaal 250 miljoen euro opzijzetten voor de terugroepactie van ademhalingsapparatuur. In het eerste kwartaal werd daar al een zelfde bedrag voor gereserveerd. Afgezien van die tegenvaller deed het concern goede zaken in het afgelopen kwartaal en nam de omzet uit voortgezette activiteiten toe. Onder de streep bleef een nettowinst over van 153 miljoen euro, tegen 210 miljoen euro in dezelfde periode in 2020. Philips gaat daarnaast de komende drie jaar voor 1,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

Goldman Sachs

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times willen Goldman Sachs Asset Management en DWS ongeveer 1,4 miljard euro betalen voor het investeringsonderdeel van NN. Maandag verloopt de deadline voor het uitbrengen van een definitief bod. NN gaf in april aan een verkoop van de investeringstak NN Investment Partners (NNIP) te overwegen.

Ook gaat de aandacht uit naar de bankensector. Banken in de eurozone mogen vanaf oktober weer dividend uitkeren als hun financiële situatie dat toelaat. De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de coronamaatregel die het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen tijdelijk verbood niet verlengen.

Beter Bed

Beter Bed liet vrijdag na de slotbel weten bijna 1 miljoen nieuwe aandelen uit te geven tegen een prijs van 6,82 euro per aandeel. De beddenverkoper wil de opbrengst gebruiken om de financiële positie te versterken en om zijn groeistrategie te kunnen uitvoeren.

De euro was 1,1784 dollar waard, tegenover 1,1760 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 71,23 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 73,27 dollar per vat.

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

4 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

6 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

14 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

17 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

19 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden