Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Philip Morris heeft last van chiptekort voor e-sigaretten

Philip Morris heeft last van chiptekort voor e-sigaretten

NEW YORK (ANP) - Tabaksproducent Philip Morris International heeft last van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders. Het bedrijf gebruikt chips voor zijn IQOS-apparaten, elektronische sigaretten die tabakscapsules opwarmen in plaats van te verbranden en die volgens het bedrijf minder slecht voor de gezondheid zijn dan roken. Door de chiptekorten heeft Philip Morris naar eigen zeggen moeite om aan de vraag naar de IQOS-apparaatjes te voldoen.

Die apparaten ziet de onderneming als een belangrijke groeimarkt. In veel landen wordt roken steeds meer ontmoedigd en de hoeveelheid sigaretten die Philip Morris verscheept neemt al jaren af. De inkomsten van IQOS-apparaten en andere rookvrije producten zijn inmiddels goed voor ruim een kwart van de omzet van het bedrijf. Philip Morris stelt dat er wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers van de IQOS-apparaten zijn, waarvan een kleine 15 miljoen mensen sigaretten hebben ingeruild voor dat product.

Sigaretten blijven echter nog belangrijk voor Philip Morris. Het bedrijf verkocht meer sigaretten in de regio's Midden-Oosten en Afrika, Oost-Azië en Australië en Noord-, Zuid- en Midden-Amerika. In veel Europese landen nam de vraag naar sigaretten juist af. In bijvoorbeeld Italië merkte Philip Morris een sterke vraag naar de elektronische sigaretten.

Uiteindelijk leidde dat alles tot een omzet die in het derde kwartaal met ruim 9 procent steeg, maar tegelijkertijd maakt Philip Morris ook meer kosten. De winst ging daarom met iets meer dan 5 procent omhoog tot 2,4 miljard dollar. Omgerekend komt dat neer op net geen 2,1 miljard euro.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Ondernemingsraad PostNL verliest zaak tegen postbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden medewerkers van PostNL hebben geen recht op bijvoorbeeld bepaalde doorbetaalde pauzes en een aantal andere extra vergoedingen. De ondernemingsraad van het postbedrijf was daarover naar de rechter gestapt. Maar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gaat niet mee in de verzoeken en heeft die afgewezen.

1 uur geleden
OPEC+ wil naar verluidt productie niet meer verder verruimen

WENEN (ANP) - De landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland denken erover om de voor januari geplande verruiming van de olieproductie niet meer te laten doorgaan. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van verschillende afgevaardigden van de OPEC+-landen. Reden is de enorme prijsdaling van olie op vrijdag vanwege angst voor de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus.

3 uur geleden
Kabinet trekt nog eens 2,2 miljard uit voor extra steun bedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat weer meer steun geven aan ondernemers die geraakt zijn door de coronamaatregelen. De loonsteunregeling NOW keert terug: bedrijven krijgen een deel van de loonsom vergoed als hun omzet behoorlijk daalt. De tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL) was in het vierde kwartaal al beschikbaar, maar ondernemers krijgen nu 100 procent van de geschatte vaste lasten vergoed, in plaats van 85 procent.

4 uur geleden
Nieuwe coronavariant zorgt voor stevige verliezen op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Beleggers schrokken van het nieuws over de ontdekking van een nieuwe coronavariant in Zuid-Afrika. Daardoor werden luchtvaarsconcerns waaronder Air France-KLM flink lager gezet. Ook andere bedrijven die gevoelig zijn voor de oplopende besmettingscijfers, zwaardere lockdowns en andere mogelijke gevolgen leverden flink in.

6 uur geleden
Onderzoek: model met twee accountants verbetert controle niet

DEN HAAG (ANP) - De controle op de financiële verslaglegging door grote bedrijven verbetert niet wezenlijk als twee accountants van verschillende kantoren de jaarrekening moeten goedkeuren. Dat concluderen deskundigen (kwartiermakers) die op verzoek van minister Wopke Hoekstra (Financiën) verschillende verbetermaatregelen voor de accountantssector tegen het licht houden.

6 uur geleden
Toezichthouder stopt onderzoek naar mogelijk loonkartel supers

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft haar onderzoek naar een mogelijk loonkartel bij supermarkten beëindigd omdat vakbonden en werkgevers in de branche recent een nieuwe cao hebben afgesloten. De toezichthouder keek naar de zaak vanwege een loonsverhoging die de supers eerder dit jaar eenzijdig hadden doorgevoerd. Maar door het cao-akkoord is nader onderzoek niet meer nodig.

6 uur geleden
Luchtvaartsector wil dat er pas na jaar om booster wordt gevraagd

GENÈVE (ANP) - Een gevaccineerde moet pas na een jaar zijn Europese coronareisbewijs verliezen wanneer die voor die tijd geen boosterprik heeft gehaald. Daarvoor pleit de internationale brancheorganisatie IATA. De luchtvaartsector vreest dat veel mensen niet genoeg tijd hebben om binnen negen maanden een extra inenting te krijgen. Niet alle EU-landen bieden immers al zo'n boosterprik aan, aldus de organisatie.

7 uur geleden