Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer: weer volle bescherming tegen corona na derde prik

Pfizer: weer volle bescherming tegen corona na derde prik

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Een boostershot met het vaccin van Pfizer/BioNTech zorgt ervoor dat de bescherming tegen Covid-19 weer volledig is, zeggen beide bedrijven op grond van een grote studie.

Een derde prik met het vaccin is 95,6 procent effectief tegen het coronavirus, is de conclusie na onderzoek onder 10.000 mensen van 16 jaar en ouder. Zij kregen de boosterprik gemiddeld elf maanden na hun tweede vaccinatie. De gemiddelde leeftijd was 53 jaar.

De gegevens kunnen toezichthouders helpen bij hun besluit voor welke groepen de boosters worden ingezet. In bijvoorbeeld Israël is ervoor gekozen die voor vrijwel iedereen beschikbaar te stellen, terwijl in de VS en Europa veelal is besloten de booster alleen toe te dienen aan ouderen en andere risicogroepen. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaf vorige week de aanbeveling een derde dosis van goedgekeurde vaccins aan te bieden aan mensen met een verlaagde weerstand.

Ander onderzoek van het Israëlische onderzoeksinstituut Clalit en Harvard University wijst uit dat jongvolwassenen die twee doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin hebben gehad tot 90 procent minder kans hebben op besmetting.

9 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

C.J. de Loof 1 maand geleden
Zo is het helemaal Geel Hesje!!! en wat te denken van mensen op een elektrische fiets ik hoor dat daar ook veel ongelukken mee gebeuren, dus die moeten we ook maar niet meer toe laten in het ziekenhuis.
Geel Hesje 1 maand geleden
En met hiv of een andere geslachtsziekte kom je er dus ook niet meer in want dan had je jezelf maar moeten beschermen. Net als iedereen die op wintersport gaat. Gebroken been? Geen toegang want dan had je maar niet moeten gaan skieen. Dat gaat hem niet worden he.
C.J. de Loof 1 maand geleden
Tuurlijk Kloedrie niet vaccineren dan ook niet het ziekenhuis in.... maar dan toch een paar vraagjes hoef ik dan ook geen ziektekosten premie meer te betalen? en wat doen we met mensen die roken, te zwaar zijn, ongezond eten, te weinig sporten, te veel drinken of gevaarlijke sporten doen??? allemaal uitsluiten van de zorg???
kloedrie 1 maand geleden
Niet vaccineren dan ook niet naar een ziekenhuis gaan als je ziek word. wees dan ok een vent en belast het ziekenhuis hier niet mee
Geel Hesje 1 maand geleden
Volledige bescherming is 100% en niet 95,6%. En over 11 maanden weer een booster omdat het dan weer is uitgewerkt zeker? Den Haag heeft in de begroting zelfs rekening gehouden met het volledig opnieuw volspuiten van de gehele bevolking in 2022. Goed spul he dat "vaccin" ...
pwverhelst 1 maand geleden
Laat die homebase toch in zijn sop gaar koken. Zulke idioten kun je beter negeren !!!
Romas 1 maand geleden
homebase123 ook NOOOOOIT DKTP vaccin gehad????
Zeeuw65 1 maand geleden
Kom maar op met die derde prik. En voor de mensen die zich niet willen laten vaccineren jullie zorgen er voor dat er operaties worden uitgesteld en er mensen overlijden. Er zijn mensen die een oogoperatie moeten hebben maar dat kan niet vanwege ongevaccineerde corona patiënten en die worden blind. Transplantaties die niet door kunnen gaan, Hart operaties die niet door kunnen. Allemaal door ongevaccineerde mensen met covid. Denk ook eens aan een ander.
homebase123 1 maand geleden
Nu niet, dan niet, NOOOOit niet een vaccin !!!

Meer uit Gezond

RIVM: ruim half miljoen Nederlanders hebben boosterprik gekregen

BILTHOVEN (ANP) - Meer dan een half miljoen mensen in Nederland hebben een boosterprik tegen het coronavirus gekregen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft voor het eerst een totale inschatting gemaakt en komt uit op ongeveer 577.600 mensen.

13 uur geleden
De Jonge: coronapas gaat vanaf 1 februari verlopen zonder booster

BRUSSEL (ANP) - De EU lijkt aan te sturen op een verplichte boosterprik binnen negen maanden om de coronapas vanaf 1 februari nog geldig te laten zijn. Nederland en de andere EU-landen krijgen zo drie weken langer dan aanvankelijk de bedoeling was, de tijd om zoveel mogelijk mensen een oppepprik aan te bieden. De Europese Commissie had 10 januari voorgesteld.

14 uur geleden
ECDC: meer dan duizend Omikron-gevallen wereldwijd

SOLNA (ANP) - Het aantal bevestigde besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus is opgelopen tot boven de duizend. Tot en met dinsdag zijn wereldwijd 1137 gevallen vastgesteld. Op maandag stond de teller op 905, meldt de Europese gezondheidsdienst ECDC. Daarnaast zijn er meer dan 200 vermoedelijke gevallen die nog niet helemaal zeker zijn.

16 uur geleden
RIVM: aantal nieuwe coronagevallen onder 20.000, geen storing

BILTHOVEN (ANP) - Van maandag op dinsdag zijn er 18.017 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen drie weken was het aantal nieuwe positieve tests vrijwel elke dag hoger dan 20.000. Het RIVM meldde vorige week woensdag 18.525 nieuwe positieve tests, maar dat kwam door een storing. Ditmaal is van een storing geen sprake, aldus het instituut.

17 uur geleden
Minder positieve coronatests, opnames en doden, R-getal daalt ook

BILTHOVEN (ANP) - Bijna 148.000 mensen zijn in de afgelopen week positief getest op het coronavirus. Dat is bijna 5 procent minder dan in de zeven dagen ervoor. Het is de eerste keer sinds eind september dat de weekcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) omlaaggaan. Het instituut benadrukt dat het aantal besmettingen nog steeds "op een hoog niveau" zit.

18 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt weer op

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag voor de derde dag op rij toegenomen, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 2826 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 81 meer dan maandag en het hoogste aantal sinds een week.

18 uur geleden
Bijna 6 op de 10 ziekenhuizen schrappen alle planbare zorg

UTRECHT (ANP) - In 41 Nederlandse ziekenhuizen, bijna zes op de tien, wordt geen planbare zorg meer verleend. Een week eerder waren dit er nog 25, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het gaat om niet-kritieke behandelingen, zoals bijvoorbeeld knie-, heup- en staaroperaties.

20 uur geleden