Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pfizer onderzoekt of vaccin ook goed blijft buiten superdiepvries

Pfizer onderzoekt of vaccin ook goed blijft buiten superdiepvries

ANTWERPEN (ANP) - Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech hoeft mogelijk toch niet in extreme kou bewaard te worden. De fabrikant onderzoekt of het in de koelkast langer goed blijft. Daardoor zou bijvoorbeeld ook de huisarts er misschien mee kunnen gaan inenten.

"We voeren stabiliteitsstudies uit om de opslagcondities bij minder koude omstandigheden beter te begrijpen en uit te breiden", laat de fabrikant aan het Belgische Radio 2 Antwerpen weten. "Inclusief de mogelijkheid om de opslagtijd op de plaats van gebruik bij 2 tot 8 graden boven nul te verlengen."

Nu moet het vaccin, het eerste dat in Nederland en andere EU-landen wordt gebruikt, nog in speciale diepvriezers op 70 graden onder nul bewaard worden. Leg je het in de koelkast, dan is de houdbaarheid maar een handvol dagen verzekerd. Dat bemoeilijkt het inenten. Zo wilde Nederland eigenlijk de huisartsen inschakelen voor de vaccinatie, maar moest het in plaats daarvan op een paar centrale plaatsen gaan inenten.

Pfizer verwacht de uitkomsten van het onderzoek uiterlijk in maart.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

pwverhelst 1 week geleden
Wat voor reactie van Johan kun je anders verwachten ? Altijd een negatieve reactie, zit zeker nog steeds in de "achterdocht" modus
zeeland191 1 week geleden
wat bedoel je johan ? die afstand van spuit en naald denk ik
Johan__ 1 week geleden
Zie je waar ze mee bezig zijn ? of niet ?

Meer uit Gezond

Wereldwijd meer dan 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld

BALTIMORE (ANP) - Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld, volgens de telling van de Johns Hopkins University in Baltimore. Er zijn naar schatting 1,4 miljard coronatests gedaan.

35 minuten geleden
Kamer wil betere beschermingsmaskers voor al het zorgpersoneel

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat alle zorgmedewerkers op hun werk de beschikking krijgen over mond-neusmaskers (FFP2) die een betere bescherming bieden tegen onder meer het coronavirus. Een meerderheid steunt een oproep van Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen.

2 uur geleden
Uitbraak van Zuid-Afrikaanse variant coronavirus in Gorinchem

GORINCHEM (ANP) - In Gorinchem is een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus ontdekt. Meerdere mensen hebben die mutatie onder de leden. Het is de eerste uitbraak van die variant in Nederland, meldt de GGD Zuid-Holland Zuid.

4 uur geleden
Onderzoek naar werking coronavaccins op kwetsbare patiënten

GRONINGEN (ANP) - Groningse onderzoekers gaan onderzoek doen naar de werking van vaccins tegen corona op nierpatiënten, longtransplantatiepatiënten en patiënten met kanker.

5 uur geleden
Vijf coronapatiënten minder opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Na twee dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen het afgelopen etmaal iets gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2375 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 5 minder dan maandag.

5 uur geleden
Voor het eerst in 2 maanden minder dan 4000 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 3997 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor het eerst sinds 24 november, twee maanden en twee dagen geleden, blijft dit aantal onder de 4000.

6 uur geleden
Daling nieuwe besmettingen vlakt af, Britse variant wint terrein

BILTHOVEN (ANP) - De afname van het aantal coronabesmettingen vlakt af, terwijl de extra besmettelijke Britse variant zich verder verspreidt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen week 35.635 positieve testresultaten geregistreerd. Dat is een daling van 8 procent, het laagste percentage in weken.

6 uur geleden